Uit handen van Coby Pennings ontvingen zes goede doelen een cheque. Foto:  PR
Uit handen van Coby Pennings ontvingen zes goede doelen een cheque. Foto: PR

Zes goede doelen ontvangen samen 50.000 euro van Roparun

ZUTPHEN - Zes goede doelen die zich inzetten voor palliatieve zorg voor kanker ontvingen op donderdag 20 april een geldbedrag uit handen van wethouder Coby Pennings. Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en gemeente Zutphen hebben samen 50.000 euro verdeeld. Dit bedrag won Zutphen in 2016 als 'Zutphen beste doorkomststad van de Roparun'.

De goede doelen zijn Stichting Vrienden van het Gelre Ziekenhuis, Buurtzorghuis Warnsveld, Hospice Zutphen en Stichting Noaberhulp, Stichting Samen Varen en Netwerk Palliatieve zorg.

In de afgelopen periode heeft een werkgroep de verschillende aanvragen van de goede doelen bekeken en in overleg met de Stichting Roparun de 50.000 euro verdeeld. Dankzij de bijdragen kan het Buurtzorghuis Warnsveld een relaxruimte met buitenlucht realiseren voor cliënten, Hospice Zutphen kan onder andere rolstoel, bed en slaap-zitbanken aanschaffen. De vrijwilligers bij de Stichting Noaberhulp kunnen deelnemen aan de workshop `complementaire zorg', Stichting Vrienden van Gelre Ziekenhuizen koopt iPads Playstations voor kinderen met kanker, Stichting Samen Varen kan een deel van de cateringskosten compenseren. Tenslotte krijgt Netwerk Palliatieve Zorg een bijdrage voor o.a. een training in palliatieve zorg voor  twaalf ambassadeurs en aanschaf van aromaboxen.

Roparun 2017
Ook dit jaar komt de Roparun door Zutphen, op zondag 4 juni 2017. Meer informatie is te vinden op de website en facebookpagina.


www.doorkomstroparunzutphen.nl

Facebook: 'doorkomstroparunzutphen'

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden