Een mooi begin van een energiezuiniger Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - Zo'n veertig geïnteresseerde Warnsvelders waren donderdagavond 23 februari in't Nut aanwezig bij de start van de energiebesparingsactie 'Warmte voor Warnsveld'. Dit is een gezamenlijke actie van coöperatie ZutphenEnergie, de Dorpsraad Warnsveld, de gemeente Zutphen en de onafhankelijke energiebesparingsservice Hoom. De avond leverde veel enthousiasme op.

Tijdens de avond werd er veel informatie gedeeld over energiebesparende maatregelen die inwoners kunnen nemen. Coby Pennings, wethouder duurzaamheid van de gemeente Zutphen, opende de informatieavond. "We kunnen veel energie besparen als we samen aan de slag gaan. Je huis energiezuinig maken zorgt voor een beter wooncomfort, je bespaart er ook flink wat geld mee en je draagt bij aan een beter milieu."

Jan Fikken van ZutphenEnergie lichtte vervolgens de ambities toe. "Wij willen dat inwoners en organisaties in Zutphen en omgeving zoveel mogelijk gebruik maken van lokaal opgewekte energie. Samen energie besparen is een van onze speerpunten. We werken hierbij graag samen met Hoom, omdat zij bewoners onafhankelijk advies bieden".

Veel woningen met geïsoleerder spouwmuur
ZutphenEnergie, de dorpsraad en Hoom hebben in Warnsveld een buurt- en woningscan uitgevoerd. De algemene conclusie is dat veel woningen in Warnsveld nog niet goed geïsoleerd zijn. Voor de vele 2 onder 1 kapwoningen zou spouwmuurisolatie een mooie eerste stap zijn naar een energiezuinige woning. Ook zijn veel daken in Warnsveld geschikt voor zonnepanelen. Vanwege de vele hoge bomen in de wijk moet er wel rekening worden gehouden met schaduwvorming. Inwoners die meer informatie willen over mogelijkheden voor energiebesparing kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen bij Hoom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant