Flamencogroep Los Pajaritos. Foto: Patrick van Gemert
Flamencogroep Los Pajaritos. Foto: Patrick van Gemert

FOTO'S: Flamencogroep Los Pajaritos drukst bezochte optreden Gluren bij de Buren

Algemeen

Groot succes tweede editie Gluren bij de Buren

ZUTPHEN - Het was zondagmiddag 19 februari een veel gezien verschijnsel: groepjes fietsende of lopende muziekliefhebbers die met hun programmakrantje in de hand op zoek waren naar hun volgende locatie. Het Zutphense woonkamerfestival Gluren bij de Buren trok met haar tweede editie ruim 6000 bezoekers en kan daarmee een groot succes worden genoemd. Op bijna zeventig locaties in Zutphen en Warnsveld traden lokale artiesten op. Het festival werd afgesloten met een afterparty voor zo'n vierhonderd festivalgangers.

Het festival bestond uit een enorm divers programma met muziek, theater en verhalenvertellers. Deze middag werden ruim tweehonderd optredens gegeven. De bezoekersaantallen liepen op tot soms meer dan 160 per woonkamer en regelmatig moesten woonkamereigenaren het bordje 'vol' achter het raam plaatsen.

Het drukst bezochte optreden was van de flamencogroep Los Pajaritos, op de hielen gevolgd door de band Mad Shack Moonshiners met beiden zo'n 160 bezoekers bij drie optredens. Ook druk was het bij de Warnsveldse molen 'Nooitgedacht'. Het muziektheaterduo ANAE wist daar bijna 140 mensen heen te lokken, wat de molenaars de nodige praktische hoofdbrekens opleverde om voldoende zitplaatsen te creƫren. Met een gemiddelde van 90 bezoekers werden de locaties in het Waterkwartier het beste bezocht, met kort daarna Warnsveld (89) en het stadscentrum (88).

Afterparty
De succesvolle festivaldag werd afgesloten met een afterparty in 'de grootste woonkamer van Zutphen': de historische Buitensociƫteit van Theater Hanzehof. Zo'n vierhonderd bezoekers lieten zich verwennen met een selectie van artiesten uit het dagprogramma. De Zutphense bands Room for the Third en Project Lohues zorgden voor een energieke apotheose van een mooie festivaldag in Zutphen en Warnsveld.

Theaterwerkplaats De Rode Hoed. Foto: Patrick van Gemert
Afterparty Room for the Third. Foto: Patrick van Gemert

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld