Wethouder René Sueters en Manon Bagijn starten de eerste film tijdens de ladies' night in Cinemajestic. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
Wethouder René Sueters en Manon Bagijn starten de eerste film tijdens de ladies' night in Cinemajestic. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Wethouder René Sueters lanceert nieuwe promotiefilms

Algemeen

ZUTPHEN – "Dit is geweldig mooie promotie voor Zutphen", sprak wethouder René Sueters woensdagavond 14 september in de Zutphense bioscoop Cinemajestic, nadat hij de eerste nieuwe promotiefilm van Zutphen op het grote doek had gestart. "Het is belangrijk voor de stad dat we ons meer uiten en laten zien. We zijn te bescheiden." Zutphen Promotie wil met deze films een breed publiek bereiken. Behalve in de bioscoop zijn de films ook online te zien op InZutphen.nl, via Hanzesteden Marketing en Achterhoek Promotie en start op Facebook een winactie. De bezoekers van de ladies' night woensdagavond in de Zutphense bioscoop hadden de primeur.

Om het persoonlijke, authentieke en eigenzinnige karakter van de stad te benadrukken nemen drie Zutphenaren de kijkers in de film mee naar de mooiste plekjes van 'hun' stad: stadsgids Anton de Ronde, detaillist Manon Bagijn en fotograaf Patrick van Gemert. Zij genieten elk op hun eigen wijze van de stad, die Anton in de film 'magnifiek' noemt. "Het is een schitterende, oude stad met een heleboel monumenten, goede restaurants en moderne winkels waar jong en oud van kan genieten", zegt hij in de film. Patrick vindt zijn stad een stad vol verrassingen; om elke hoek zie je wat nieuws. "Zutphen verveelt nooit", beaamt Manon. "Het blijft een spannende stad omdat er zoveel diversiteit is."

Promoot Zutphen
Zutphen Promotie nodigt iedereen uit om met hulp van de films de stad te promoten. Citymarketeer Glenn Janssen verwacht dat de video's een virale werking zullen hebben door de fans en vrienden van de mensen die in beeld komen en natuurlijk door de beelden van Hanzestad Zutphen. De films kunnen gedeeld worden op internet en VVV Zutphen aan de Houtmarkt heeft posters met daarop de belangrijkste boodschap: "Welkom in mijn stad, welkom in Zutphen". Deze posters zijn ook te downloaden op InZutphen.nl/media. De films komen één voor één op Facebook. Aan het delen ervan koppelt de Stichting Zutphen Promotie een winactie. Zie fb.com/promotiezutphen.

Promotiefilms
Hieronder de promotiefilms stadsgids Anton de Ronde, detaillist Manon Bagijn en fotograaf Patrick van Gemert. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant