De BOB-zone van de Zwarte Cross. Foto: PR
De BOB-zone van de Zwarte Cross. Foto: PR

Fietsers VIP-area op de Zwarte Cross uitgebreid

Algemeen

LICHTENVOORDE – 15.000 fietsers worden komend weekend tijdens de Zwarte Cross in de watten gelegd. In vergelijking met 2015 worden er 11.000 extra fietsstallingsplekken onder begeleiding aangeboden. De organisatie verwacht bij de twintigste editie van het Achterhoekse festival ruim 200.000 bezoekers.

Stallen (en terugvinden!) van de tweewielers liet in het verleden nogal te wensen over. Het festival, dat bekendstaat om zijn goede organisatie, wilde ook dit aspect goed geregeld hebben. Dit gebeurt nu voor het tweede jaar in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Sourcy mineraalwater en Stille Events. De Zwarte Cross en deze partners willen festivalgangers extra bewust maken dat alcohol en verkeer niet bij elkaar horen.

BOB-campagne
De fietsenparking wordt netjes en overzichtelijk ingericht. De verschillende parkeervakken krijgen elk een moeilijk te vergeten naam. Parkeer je stalen ros bijvoorbeeld in de Lee Harvey Asfalt Area of in de Sabine Zadelpijn Area, een ode aan de legendarische Achterhoekse wielrenster. Wie kent haar nog? Fietsers worden verwelkomd door het BOB-team van VVN. Deze vrijwilligers assisteren bij het plaatsen van de fietsen (en later bij het ophalen). De bezoeker ontvangt een visitekaartje waarop de parkeerlocatie staat aangegeven. Op vertoon van dit kaartje krijgt de bezoeker de fiets later weer mee.

Beloning
"Als bezoeker kun je bij binnenkomst ook een BOB-afspraak maken en nadien je afspraak omzetten in een blaastest," vertelt Martijn Oosterveld, campagneleider BOB van Veilig Verkeer Nederland. "Bij nul promille word je met een leuke verrassing beloond."
De Zwarte Cross in Lichtenvoorde duurt van vrijdag 22 t/m zondag 24 juli.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld