De bovenkamer start 4 juli in het complex van Driekant Buiten. Foto: PR
De bovenkamer start 4 juli in het complex van Driekant Buiten. Foto: PR

Bovenkamer opent de deuren

Zutphen - Het huiskamerproject de Bovenkamer start op 4 juli in het complex van Driekant Buiten aan de Harenbergweg 1 in Zutphen, voorheen de Kaardebol. De Bovenkamer is een ontmoeting-, informatie- en kenniscentrum voor mensen die bang zijn dat ze last van dementie hebben, mensen met de recente diagnose dementie, en hun naasten, mantelzorgers en vrienden. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. De officiële opening zal later dit jaar plaatsvinden.

De Bovenkamer is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. In huiselijke sfeer er even uit zijn om een kop koffie te drinken, anderen te spreken of ervaringen te delen. Met andere bezoekers een kaartje te leggen, een wandeling te maken in de tuin en samen de maaltijd te bereiden. Ook kunnen vragen over dementie en zorg- en dienstverlening besproken worden. De Bovenkamer is een laagdrempelig ontmoetingscentrum waar geen vast dagprogramma is en waar eigen initiatief van bezoekers gewaardeerd wordt. Ideeën voor activiteiten kunnen in samenwerking met deskundige vrijwilligers worden uitgewerkt en uitgevoerd. Het initiatief maakt deel uit van het Dementienetwerk Zutphen en wordt gesteund door Alzheimer Nederland.

Voor begeleiding zijn we nog op zoek naar meer gastvrouwen en gastheren. Als vrijwilliger ben je minimaal twee keer per week drie uur aanwezig, maar tevoren heb je al een introductiecursus gevolgd. Als gastheer of –vrouw wordt ook van je verwacht dat je je verder verdiept in het beeld van dementie door zelfstudie en aanvullende informatieavonden vanuit de organisatie.

Coördinator: Chantal Elskamp, 06-24954318, www.debovenkamerzutphen.com of info@debovenkamerzutphen.com.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten