Afbeelding

FC Zutphen speelt uit tegen koploper Go Ahead Kampen

Algemeen

Zutphen - FC Zutphen begint zaterdag 23 april aan een zeer zwaar laatste gedeelte van de competitie tegen koploper Go Ahead Kampen. Het is voor beide ploegen een wedstrijd met gemengde gevoelens. Go Ahead verloor twee weken geleden tegen nummer 3 Berkum met maar liefst 7-0. Het geeft aan hoe raar het in deze competitie kan lopen. En FC Zutphen liet thuis de kans onbenut om zich grotendeels veilig te spelen in de thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand. Er werd met 1-3 verloren. De Zutphenaren gaan daardoor zeer zware laatste 4 wedstrijden tegemoet. Men heeft een zeer pittig programma tegen twee van de vier koplopers en twee ploegen die onder hen staan.

Bovenin de competitie is het uitermate spannend. Go Ahead en Nunspeet staan samen bovenaan met 46 punten. En Berkum en SDVB volgen op twee punten. Tussen deze ploegen gaat het kampioenschap. De 7-0 nederlaag van Go Ahead was daardoor des te opvallender en ontstond na een rode kaart en een strafschop in het 2e gedeelte van de eerste helft. De gastheren uit Kampen, onder leiding van oud hoofdtrainer van FC Zutphen, Edwin van Nijen, mogen dus geen punten meer verspelen, in hun strijd om het kampioenschap.
In de thuiswedstrijd verloor FC Zutphen in de blessuretijd met 3-4 door een fantastisch doelpunt van de Kampenaren, die een zeer sterke wedstrijd lieten zien. FC Zutphen begint aan deze wedstrijd met 2 punten voorsprong op de promotie degradatieplaatsen en 12 punten voorsprong op de ploeg die direct degradeert, en dat is WVF. Deze degradeerde afgelopen seizoen nog uit de Hoofdklasse. Het geeft aan hoe dicht het allemaal op elkaar zit.

FC Zutphen heeft in deze laatste fase de selectie weer zo goed als compleet. Dat is ook harde noodzaak, want alle spelers zullen hun bijdrage moeten leveren aan behoud van het eerste klasserschap, door blessures en schorsingen die ongetwijfeld de laatste 4 wedstrijden zullen optreden. Het zal zaterdag in Kampen een wedstrijd worden, die door veel supporters zal worden bezocht. Het belang van de uitslag voor beide ploegen is duidelijk. Het is voor FC Zutphen bepaald geen voordeel dat Go Ahead de forse zeperd in Zwolle op liep. Maar FC Zutphen zal haar eigen spel moeten spelen, en vooral als team er vol voor moeten gaan.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het 2e elftal om 12.30 uur tegen Go Ahead, bij winst kan het team van Go Ahead in deze klasse de kampioensvlag hijsen. FC Zutphen loopt ook in deze klasse het risico dat men promotie degradatiewedstrijden moet spelen. Al met al zijn ook in deze wedstrijd de belangen duidelijk. We wensen de spelers en begeleiding van FC Zutphen zaterdag alle succes toe en hopen dat beide elftallen met een goed resultaat uit de mooie Hanzestad Kampen terug keren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant