Hotel de Roskam (1936) in Gorssel. Foto: PR
Hotel de Roskam (1936) in Gorssel. Foto: PR

De Elf Marken zoekt foto's en voorwerpen voor een expositie over De Roskam

Algemeen

Gorssel - Naar de komst van restaurantketen Loetje naar Gorssel wordt door velen uitgekeken. Wel heeft het verdwijnen van de naam De Roskam in het dorp veel losgemaakt. Voormalig hotel en restaurant De Roskam zullen de naam Loetje dragen, maar gelukkig zal de historische naam De Roskam niet geheel verdwijnen. Deze naam zal terugkomen in de naam van het zalencomplex. De nieuwe naam daarvan zal 'Residentie De Roskam' zijn.

De Historische Vereniging De Elf Marken wil deze grote verandering in het dorp Gorssel vergezeld laten gaan met een expositie over De Roskam, waarbij getracht wordt de oude glorie van Hotel De Roskam nog één keer te laten zien. De vraag is dus of mensen bijzondere foto's hebben van hun feest in De Roskam, bijzondere voorwerpen van asbak tot koffiekopjes en noem maar op. Dit ontvangt de vereniging graag op dinsdagmiddag 22 maart. Leden noteren uw inbreng met naam en telefoonnummer, zodat u na de tentoonstelling op 10 mei 's middags uw eigen spullen weer mee terugkrijgt.

De vereniging hoopt dat er veel voorwerpen, die betrekking hebben op De Roskam, tevoorschijn zullen komen. De Elf Marken bezit zelf veel foto's van De Roskam, maar is nog op zoek naar foto's van de oude tennisbaan en van feestzaal Concordia. Na aanvulling met foto's en andere nostalgia uit particulier bezit, zal het geheel gezien kunnen worden als een expositie over De Roskam door de jaren heen.

Deze expositie zal op de Open Dag van zaterdag 2 april ingericht zijn. Aan de stamtafel is dan gelegenheid om herinneringen aan De Roskam op te halen. Tot begin mei zal de expositie over De Roskam in het Tramstation te zien zijn.

Openingstijden Tramstation
Openingstijden Tramstation: dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en zaterdag 2 april Open Dag van 11.00 tot 15.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant