Na o.a. Barcelona, Parijs, Madrid en Amsterdam, nu te zien in Zutphen. Foto: PR
Na o.a. Barcelona, Parijs, Madrid en Amsterdam, nu te zien in Zutphen. Foto: PR

Jubileumconcert van Koninklijk Concertgebouw Orkest in Zutphen

Algemeen

Zutphen - De komst van het Koninklijk Concertgebouw Orkest naar Zutphen is definitief. Afgelopen week zijn de handtekeningen gezet die het jubileumconcert in de historische Buitensociëteit mogelijk maken. Het wereldberoemde orkest komt naar Zutphen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Buitensociëteit naast de Hanzehof. Initiatiefnemer Jan Jansen van de Lionsclub Zutphen is ongelofelijk blij dat het gelukt is een orkest van wereldfaam naar de Hanzestad te halen.

"Tussen het idee en de uiteindelijke ondertekening van de contracten heeft bijna een half jaar gezeten. In deze periode is uitvoerig overleg geweest tussen de gemeente, de Hanzehof en de Lionsclub Zutphen. Deze laatste organisatie heeft een reeks sponsoren kunnen interesseren om de naam van hun bedrijven aan het jubileumconcert te verbinden en zo de toegangsprijs laag te houden". De Lionsclub wil op deze wijze een significante bijdrage leveren aan de instandhouding van de Buitensociëteit. Alvorens het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Zutphen zal optreden, staan er nog een flink aantal concerten op het programma, onder andere in Luxemburg, Dresden, Barcelona, Frankfurt, Parijs, Brussel en Madrid. Daarnaast speelt het wereldberoemde orkest nog tientallen keren op de thuisbasis, het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. "Als we deze rij grootste concertzalen in ogenschouw nemen is het wel heel bijzonder dat we dit orkest naar Zutphen kunnen halen", zegt Jan Jansen.

"Maar het management heeft de Buitensociëteit met zijn zeker in de aanvraag meegenomen. Overal in oost-Nederland zijn concertzalen, maar de historische Buitensociëteit staat toch mooi in Zutphen. We zijn blij dat ze dat ook in Amsterdam weten te waarderen".

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boek & Co in Warnsveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant