Wim Dijkstra en Henk Derksen, campermakelaars bij MotorhomeDepot.nl
Wim Dijkstra en Henk Derksen, campermakelaars bij MotorhomeDepot.nl (Foto: Liesbeth Spaansen)

Wie een camper wil (ver)kopen gaat naar de campermakelaar

  Achterhoek Auto

WICHMOND – Wim Dijkstra en Henk Derksen zijn sedert april 2018 campermakelaars bij Motorhome Depot, een uit Engeland overgekomen organisatie van campermakelaars. In heel Nederland kent deze organisatie inmiddels vijftien makelaars ieder met een eigen rayon. Wim en Henk zijn de makelaars voor een groot deel van Gelderland. De campermarkt is groeiende, voor zowel verhuur als verkoop.

Door Liesbeth Spaansen

Vooral oudere maar ook steeds meer jonge mensen kopen een camper en er is veel keus. "Er staan nu 110 occasions op onze site en niet één camper is hetzelfde", vertelt Wim Dijkstra, al vele jaren enthousiast camperaar. Samen met zijn vrouw trekt hij er elke zomer zeker zes weken met de camper op uit. Ook Henk Derksen is verknocht aan campervakanties. Ze zijn inmiddels zeker dertig jaar goede vrienden en hebben ook diverse camperreizen samen gemaakt.

Wim kwam negen jaar geleden in Wichmond wonen, waar hij een camperstalling begon. "Ik werd vorig jaar benaderd door een makelaar van Motorhomedepot of campermakelaar niet wat voor mij was. Ik heb toen Henk gevraagd om mee te doen. Wat een campermakelaar doet, is vergelijkbaar met een huizenmakelaar", leggen Wim en Henk uit. "Wij hebben kennis en kunde van een camper en bemiddelen in de aan- en verkoop van campers voor particulieren. Wie een camper wil verkopen, kan contact met ons opnemen en wij komen dan vrijblijvend langs. We taxeren de camper tijdens een huisbezoek volgens een checklijst en de onderhoudshistorie. Zo bepalen we de waarde en de verkoopprijs. De verkopers heeft geen kosten vanwege de 'kosten koper' formule.

Wim en Henk maken een bemiddelingsovereenkomst met de verkoper voor drie maanden. "We maken dan ongeveer honderd foto's waarvan er negen op vijftien websites worden geplaatst. Geïnteresseerden kunnen de hele serie opvragen. Ook regelen we bezichtigingen en een proefrit." Vanwege de vele fraude bij verkoop gaat de betaling via een notariële derde rekening.

Het komt weinig voor dat de camper niet wordt verkocht en bij de eigenaar blijft, maar anders is het 'no cure no pay'. "We worden erkend door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), dat geeft aan alle partijen zekerheid." Voor de campers die bij Wim in winterstalling staan, kan hij ook hun onderhoudsbeurt of een APK regelen. Hij heeft ook enige campers voor de verhuur.

De samenwerking met Oortgiese Campers is heel goed, benadrukken Wim en Henk. "Tijdens de najaarsbeurs bij Oortgiese op zaterdag 2 en zondag 3 november kunt u met ons kennismaken. We staan er met acht campers aan de Zutphen Emmerikseweg 103."

De najaarsbeurs bij Oortgiese Campers is beide dagen geopend van 9.30 tot 17.00 uur.

Bedrijf: MotorhomeDepot.nl
Eigenaar: Wim Dijkstra en Henk Derksen
Telefoon: 06 539 938 23
E-mail: wim@motorhomedepot.nl
Website: www.motorhomedepot.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door MotorhomeDepot.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten