Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Op welk moment kun je het beste op vakantie in Europa?

Partnerbijdrage

Als je een reis naar Europa plant, welke maanden zijn dan ideaal voor sightseeing en bezichtigingen?

Het is een goed idee om een vakantie in Europa te plannen, en het is de moeite waard om op elk moment van het jaar te reizen, afhankelijk van het klimaat, je notie van een aangename vakantie, en je interesse in deelname aan culturele evenementen. Ondanks het feit dat Europa het hele jaar door een populaire vakantiebestemming is, worden de maanden juni tot en met september beschouwd als het ideale seizoen om Europa te bezoeken. Het is de tijd waarin de meeste landen en culturele evenementen, attracties en bezienswaardigheden beschikbaar zijn.

Wat te doen op vakantie?

Wandelen, roadtrips (bijvoorbeeld met een aanhangwagen) en andere soorten avontuurlijke activiteiten komen het best tot hun recht tijdens de zomermaanden. Hoewel het klimaat in Europa varieert, heeft het grootste deel van het continent gematigd weer - soms zelfs milder dan het klimaat in bepaalde delen van Azië en Noord-Amerika. De winden die vanaf de Atlantische Oceaan over het continent stromen zijn verantwoordelijk voor het milde weer.

De zomer in Europa wordt doorgaans gekenmerkt door aangenaam weer

Maar dat betekent ook dat er veel mensen komen. Wat iemands financiële middelen betreft, zijn de kosten van logies vrij duur. Daarom nemen de meeste mensen die op vakantie gaan een camper mee, een stevige vouwwagen, of een busje met een matras erin. Zo kun je slapen waar je maar wilt, wanneer je maar wilt, en dan op naar de volgende locatie! Of je nu kiest voor een waterpark Nederland of een andere bestemming, bereid je goed voor!

Aan de andere kant wordt de winter in Europa gekenmerkt door temperaturen onder nul en korte daglichturen. Vanwege de lagere prijzen vergt reizen door Europa in de winter minder financiële investering dan in andere tijden van het jaar. Wat is het nadeel? Een aanzienlijk aantal gesloten attracties.

De zomer is in heel Europa heerlijk aangenaam, maar het is ook een zeer drukke tijd

In de maanden juni en augustus zijn populaire toeristische bestemmingen als Parijs, Rome en Barcelona overvol met bezoekers. Je kunt er ook voor kiezen om dan lekker in eigen land op vakantie te gaan. Misschien is een vakantiehuis met prive zwembad in Limburg wel een leuker idee! Ondanks het feit dat juli de maand is waarin je de meeste zonneschijn zult zien, is het ook de maand waarin Parijs de meeste regen krijgt - al zou je dat niet merken!

Buiten het seizoen is het een stuk rustiger en zijn de prijzen lager

Maar niet in steden als Antwerpen, Brussel, Berlijn en Frankfurt. Dit zijn grote steden op het internationale toneel, waar veel zakenmensen komen. Dat geeft aan dat ze in deze tijd van het jaar erg druk zijn. Het betekent ook dat de kosten van zaken als onderdak en vervoer niet afnemen met de tijd. Je eigen vervoermiddel meenemen of afspraken maken om een aanhangwagen te huren zijn ook uitstekende opties.

Tijdens de wintermaanden zijn veel op toeristen gerichte attracties en vermaak gesloten. Maar als de temperaturen dalen, laten bepaalde landen, zoals Zwitserland en Oostenrijk, hun mooiste kanten zien. Het is een prachtige tijd om naar de opera te gaan en te dineren in restaurants. Want als het weer aangenaam is, stromen bezoekers in de zomer naar deze bestemmingen om de zonnestralen op te snuiven, lekker te wandelen op vakantie, te ontspannen te wandelen door de plaatselijke gemeenschappen, en de vele musea en culturele bezienswaardigheden van het gebied te verkennen

De schoonheid van Europa in de winter is iets om mee te maken

De winter is ongetwijfeld de leukste tijd om naar Europa te reizen voor een huwelijksreis. Of je nu wilt skiën op de hellingen van de Alpen of Kerstmis wilt vieren in Londen of Parijs, de winter is ongetwijfeld de mooiste tijd om Europa te bezoeken. Ook al hebben Rusland en andere delen van Oost-Europa vaak de strengste temperaturen, Zuid-Europa heeft over het algemeen mildere winters dan de rest van het continent. Geniet van je vakantie in Europa als je wilt genieten van wintersporten zoals skiën en snowboarden in de Alpen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Galekkeropvakantie.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld