Antje Jansen (l.) en Marieke Lammers (r.) tijdens de huldiging van het Kringkampioenschap. Foto: PR
Antje Jansen (l.) en Marieke Lammers (r.) tijdens de huldiging van het Kringkampioenschap. Foto: PR

Drie Kringkampioenen bij RV en PC Gorssel Zutphen

Sport

GORSSEL/ZUTPHEN - Tijdens de afgelopen periode werd er aan de indoor selectiewedstrijden van Kring Berkel-IJssel door de leden van Rijvereniging en Ponyclub Gorssel Zutphen deelgenomen, om zich mogelijk te kunnen plaatsen voor de Regiokampioenschappen in de disciplines dressuur en springen.

Een aantal leden deden dit zeer verdienstelijk en het leverde zelfs voor drie leden het Kringkampioenschap op. Daarvoor werden ze na afloop van de laatste selectiewedstrijd gehuldigd door het bestuur van de Kring.

Bij de dressuur van de pony’s nam Antje Jansen met haar pony Corrie .d. deel aan de klasse B. Hierbij wist Antje bij alle drie de selectiewedstrijden een zeer goed resultaat neer te zetten, waarmee ze gehuldigd werd als Kringkampioene. Maar ook Marieke Lammers met haar pony Fellow, zette een prachtige prestatie neer, door alle drie de selectiemomenten te winnen en dus de onbetwiste kringkampioene werd!

Bij de dressuur voor de paarden reed Hendrik Jan Nijveld met Kind of Magic naar het reservekampioenschap in de klasse L1. Tot slot deden ook de springruiters mee en hier wist Kirsten Brinkman met haar paard Keanette B beslag te leggen op het kringkampioenschap 1.30 m springen. Met haar paard Nicky B werd ze daarnaast ook nog eens Reserve Kampioene bij het 1.00 m springen.

Allen zijn ze door hun prestaties afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland indoor 2023. Naast hen selecteerden ook Daniëlle Brinkman met Lambada (M1 dressuur) Guus Krieger met Novar (B dressuur) en Vivian Schiphorst met Zielone (1.10 m springen) zich voor de kampioenschappen. De kampioenschappen zullen de komende weekenden verreden worden op verschillende locaties in beide provincies.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld