De studenten die hun diploma hebben ontvangen met docenten Gemma en Heleen van ROC Aventus. Foto: PR

De studenten die hun diploma hebben ontvangen met docenten Gemma en Heleen van ROC Aventus. Foto: PR

Diploma-uitreiking ‘Back to School’

Onderwijs

ZUTPHEN - Afgelopen week kregen de laatste 9 studenten van de Entreeopleiding in Wijkcentrum Waterkracht hun diploma uitgereikt. Blije gezichten na 1,5 jaar studeren en werken. Voor het project bundelden ROC Aventus en Waterkracht de krachten. Voor de studenten met een uitkering leverde ook GelreWerkt een bijdrage.

De lessen vonden plaats in het laagdrempelige wijkcentrum. De studenten zijn voornamelijk volwassenen uit de wijk Waterkwartier, die nog geen (Nederlands) diploma op zak hadden. Hun leerbanen hadden zij bij verschillende leerbedrijven in en om Zutphen, variërend van dienstverlening en zorg, tot horeca, van fietstechniek tot detailhandel. Van de groep van 17 die zomer 2020 met de studie startte, behaalden dit jaar 13 deelnemers hun diploma. Op de feestelijke bijeenkomst hebben de studenten in het bijzijn van familie en vrienden hun diploma ondertekend. Studente Tekleweyni uit Eritrea mocht haar diploma in ontvangst nemen samen met haar dochter van 3 en baby Petros, waar ze op 14 juni van is bevallen. Enkele gediplomeerden zijn inmiddels al begonnen aan een mbo2 opleiding of starten daar binnenkort mee. 

Start nieuwe klas in Waterkracht
In januari 2023 start een nieuwe klas in Waterkracht. Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen of binnenlopen bij Waterkracht. Voor mensen die eerst hun taal of computervaardigheden willen bijspijkeren, is er van september tot en met december mogelijkheid een voorbereidend traject te volgen.

In verband met vakantie is Waterkracht van 22 juli tot en met 7 augustus gesloten. Vanaf 8 augustus staan de deuren op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur weer open.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant