Karlijn Schiphorst en Jeffrey Keijzer heten je van harte welkom bij No60. Foto: PR
Karlijn Schiphorst en Jeffrey Keijzer heten je van harte welkom bij No60. Foto: PR

Restaurant No60 nieuw op de Houtmarkt

Economie

ZUTPHEN - No60, Lunch, Lounge en Diner aan de Houtmarkt 60 is nu officieel geopend. Ga voor het introductiemenu en maak kennis met de stijlvolle ambiance en de gastvrijheid van het team van No60. Het pand waar een Middeleeuws restaurant lange tijd begrip was, is geheel gestript en opnieuw ingericht. De warme, stijlvolle loungesfeer nu, heeft No60 een geheel eigen karakter gegeven. Odette de Koning kijkt er enorm naar uit om dit zomerseizoen samen met haar team gasten te ontvangen. Dochter Karlijn staat haar bij. Ook bij haar stroomt het horecabloed door de aderen. “Karlijn volgt de horeca-opleiding in Apeldoorn en barst van de ambities om No60 over te nemen”, lacht Odette. “Ook mijn zoon staat te popelen om bij te springen. Die gaat beginnen in de afwas”.

Door Meike Wesselink

Dat het zo zou lopen, had de eigenaresse niet bedacht. Odette heeft een goedlopend restaurant in Gorssel, Gusto, waar ze met haar Italiaanse crew de smakelijke Italiaanse keuken vertegenwoordigt. “Dit pand kwam toevallig op mijn pad en ik heb het toch maar aangegrepen om er opnieuw iets moois van te maken.” Zeker drie maanden werkte Odette samen met haar vader aan No60.

Lunch, lounge, diner
Een vleugje Italiaans zie je zeker terug op de lunch-, diner- en wijnkaart bij No60 maar de kaart is breder. Klassieke recepten in een modern jasje maar bovenal veel Mediterrane gerechten. Het is de sfeer en smaak waar Odette zelf aan verknocht is en als echte wijnliefhebber heeft ze daar fijne wijnen bij geselecteerd. “We hebben een goede huiswijn voor 3,95 euro maar we hebben ze ook verfijnder. Natuurlijk hebben we ook lekkere speciaal bieren op de tap en shaken we diverse cocktails. Bij ons kun je heerlijk eten maar ook lekker loungen en borrelen, zonder dat de dinerkaart daar aan te pas moet komen. We hebben mooie borrelplanken voor lange, gezellige avonden en ook een uitgebreide lunchkaart waarbij je kunt kiezen uit rijk belegde broodjes maar bijvoorbeeld ook voor een goed getrokken bisque (kreeftensoep) kunt gaan. We wilden voor een zo divers mogelijke keuken gaan en dat is ons goed gelukt.”

No60 maakt gebruik van eigen leveranciers voor vlees en vis en alle producten in de keuken zijn vers. Kwaliteit wordt gewaarborgd, een lijn die vanzelfsprekend wordt voortgezet vanuit jarenlange ervaring met Gusto.

Dit seizoen al kun je verschillende thema-avonden verwachten. Denk aan een oesterparty, een cocktailnight of een champagneproeverij. Houd daarvoor de socials en/of onderstaande website in de gaten. Laat de zomer maar komen.


www.restaurantno60.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld