Allelujah werd een enorme hit in Engeland, niet in het minst vanwege de fenomenale cast. Bron: Filmdepot

Allelujah werd een enorme hit in Engeland, niet in het minst vanwege de fenomenale cast. Bron: Filmdepot

Filmdepot

Britse bioscoophit komt op voor de gezondheidszorg

Algemeen

ZUTPHEN - Allelujah is de nieuwe bioscoophit uit Engeland. Het is een warm, ontroerend en komisch drama over ouder worden, maar niet bij de pakken neerzitten. Vanaf donderdag 8 juni te zien in Luxor.

De geriatrische afdeling van de Beth, een klein ziekenhuis in Yorkshire, wordt met sluiting bedreigd. Zuster Gilpin (Jennifer Saunders) en dokter Valentine zorgen met hart en ziel voor de patiënten in het regionale ziekenhuis, maar alles moet efficiënter. Personeel, bewoners en vrijwilligers laten de sluiting niet zomaar gebeuren en besluiten de gemeenschap wakker te schudden. Het is de laatste werkweek van hoofdverpleegkundige Zuster Gilpin en een lokale nieuwsploeg wordt uitgenodigd om de voorbereidingen op haar huldiging te filmen. Het koor oefent, de speech is klaar en iedereen hoopt dat het een feest wordt. Daar kan toch niks mis gaan?

Sterrencast
Regisseur Richard Eyre (The Children Act, Notes on a Scandal) viert met Allelujah de wilskracht van de patiënten en eert de diepe betrokkenheid van het personeel in de gezondheidszorg. De film is gebaseerd op het succesvolle toneelstuk van Alan Bennett en heeft een fenomenale cast, waaronder Judi Dench, Jennifer Saunders, Julia McKenzie, David Bradley en Derek Jacobi als patiënten.

Tickets via de website of aan de kassa in het theatercafé.


luxorzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld