Tips om van je keuken een fijne werkplek te maken

Hoe fijn is het om in een geordende, lichte en gezellige keuken aan het werk te gaan? Iedereen zal het liefst in zo een keuken eten willen bereiden. Voor het opruimen van de keuken moet je niet bij ons zijn. Echter kunnen wij je wel helpen bij een lichte en gezellige keuken. Hoe? Lees vooral verder!

Keuken om van te genieten

Raamdecoratie kan voor veel sfeer zorgen in je huis. Zo ook in de keuken. De keuken wordt gezien als werkplek en dient daarom vooral praktisch ingericht te worden. Echter is dit een plek waar je best veel tijd doorbrengt, helemaal als de keuken ook de plek is waar aan tafel gegeten wordt. Je wilt dat de keuken ook een fijne plek in het huis is. Om te werken, maar ook om te zijn. Hieronder een aantal tips over raamdecoratie om van je keuken een fijne werkplek te maken.

(Rol)gordijnen in de keuken

Om de keuken gezellig aan te kleden, kun je kiezen voor rolgordijnen of andere gordijnen in de keuken. Plisségordijnen of houten jaloezieën werken ook goed om sfeer te creëren in de keuken. Wanneer je kiest voor raamdecoratie die je zelf kunt instellen op de lichtinval en warmte die er binnenkomt, kun jij reguleren wat voor sfeer er in de keuken heerst en hoeveel privacy je nodig hebt. De keuken is onder andere een werkplek, dus je wilt niet dat het er te warm wordt. Dat zou bovendien voor eten wat er ligt onaangenaam zijn, omdat warmte het rijpingsproces bevorderd. Gordijnen zijn dus naast decoratief ook erg praktisch in de keuken. 

Extra zonwering aan de buitenkant van de keuken

Als de keuken aan een kant zit waar veel zon op het huis komt, is het voor de extra zonnige dagen fijn om extra zonwering aan de buitenkant van het huis aan te schaffen. Je kunt praktisch denken aan rolluiken of jaloezieën aan de buitenkant. Het nadeel hiervan is, dat wanneer je nog een raam open zou willen doen, dit niet mogelijk is. Het is dan misschien beter om een zonnescherm aan te schaffen. Zo kun je de zon bij het raam weg houden, maar nog wel een raam open doen om de boel te luchten. Mocht er nog een (voor)tuin voor de keuken liggen, dan zijn markiezen bij de ramen van de keuken ook echte eyecatchers. 

Hulp nodig bij het uitzoeken van raamdecoratie

Er is zoveel keus op het gebied van raamdecoratie en zonwering, dat we ons best voor kunnen stellen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Wij helpen je graag! Via onze website kun je een contactformulier invullen voor meer informatie. We horen van jou graag hoe de raampartijen eruit zien waarvoor je zonwering wilt aanschaffen. Zo kunnen wij vaak al een passend aanbod doen. Je kunt ook een e-mail sturen of chatten over hoe je jouw keuken het liefst voor je ziet. Ons professionele team denkt graag met je mee. Zo maken we samen jouw keuken tot een fijne werkplek.

Dit artikel wordt u aangeboden door Inhuisplaza.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden