GGNet brengt ggz-patiënten met corona onder in Apeldoorn

Algemeen

ZUTPHEN - GGNet heeft in het Regionaal Ggz Centrum in Apeldoorn een speciale corona-afdeling geopend. Deze is bedoeld voor cliënten die naast psychiatrische problemen ook ernstige lichamelijke problematiek hebben en/of 70+ zijn. Op dit moment verblijven er drie positief geteste patiënten.

GGNet wil met deze grote stap de gezondheidszorg ontlasten en meewerken aan het zo efficiënt mogelijk gebruiken van de schaarse middelen. Ook is het voor patiënten met psychische én somatische klachten fijn om ervaren ggz-collega's om zich heen te hebben.
Voor deze afdeling is een nieuw team samengesteld vanuit verschillende afdelingen van GGNet. Het team werd afgelopen week getraind door collega's uit het Gelre ziekenhuis, zodat zij weten hoe zij de beschermingsmiddelen goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een schort goed aandoen, een mondkapje op de juiste manier opzetten en in welke volgorde. Aan de opening ging een snelle, maar gedegen voorbereiding vooraf. Er ligt een draaiboek klaar om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Aantal
GGNet telt drie patiënten met een Covid-19-besmetting. Op de corona-afdeling in Apeldoorn zijn negen bedden beschikbaar. Sinds afgelopen maandag zijn er ook tien plekken beschikbaar in Warnsveld. Die corona-afdeling is bedoeld voor mensen met psychiatrische problemen én corona die geen intensieve somatische zorg nodig hebben. Indien nodig behoort uitbreiding op andere klinieken nog tot de mogelijkheden.
Patiënten die zijn opgenomen in één van de klinieken van GGNet in de Achterhoek, Zutphen en de regio Apeldoorn, zullen op de corona-afdelingen verpleegd gaan worden als zij besmet blijken te zijn met het Covid-virus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant