Muis Piep helpt jonge kinderen bij stress

ZUTPHEN - Kinderen die opgroeien in een gezin/omgeving met stress en spanning ondervinden daarvan een grote impact. Muis Piep kan daarbij helpen. Door middel van de handpop leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan, in veertien bijeenkomsten van anderhalf uur.

Op dinsdagmiddag 10 maart om 15.15 uur uur start in Zutphen de 'Piep zei de muis'-club. De gratis club voor kinderen van 4 tm 7 jaar wordt georganiseerd door Impluz samen met Perspectief. "Het is mooi om te zien dat ze al snel hun eigen verhaal over spannende en stressvolle situaties aan Piep toevertrouwen", zegt preventiewerker Marij Doornebosch van Impluz.
'Piep zei de muis' wordt begeleid door ervaren hulpverleners, van wie Marij Doornebosch er één is. "Die stressvolle dingen kunnen van alles zijn. Bijvoorbeeld ouders die veel ruziën, of een ouder die (psychisch) ziek is, een (heftige) scheiding of schulden. Maar ook een broer/zus die met gedrag veel aandacht opeist. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven."

Lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Piep de muis speelt daarbij een centrale rol. "De kinderen weten al snel wie Piep is en als ze binnenkomen zoeken ze hem direct op", vertelt Marij Doornebosch. Met Piep maken de kinderen in de veertien bijeenkomsten van alles mee. Soms heeft de muis dingen meegemaakt die spannend waren, of niet zo leuk. Piep was toen bang, of een beetje verdrietig. Een andere keer is hij boos. Gelukkig heeft Piep altijd wel een idee over hoe je met lastige situaties om kunt gaan. Dat helpt hem om zich prettiger te voelen.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders bijeenkomsten waar thema's en vragen aan bod komen. "De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen", legt Marij Doornebosch uit. "Piep zei de muis kan hierbij ondersteunen. Ouders krijgen informatie over wat het voor het kind betekent, wat zij nodig hebben en wat de kinderen leren bij Piep. Maar ook voor ouders; goed voor jezelf zorgen, opvoedvaardigheden en ruimte om van gedachten te wisselen met andere ouders. Ik denk dat meedoen met Piep zowel het kind als de ouder sterker maakt."
Aanmelden voor 'Piep zei de muis' kan via onderstaande website. Meer informatie via tel. 0570-604900 of e-mail info@impluz.nl.

www.impluz.nl/cursussen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden