Foto: PR
Foto: PR

Dit zijn de vijf stappen om jezelf online op de kaart te zetten in Zutphen

Partnerbijdrage

Wil je graag weten hoe je jezelf online op de kaart kunt zetten in Zutphen? Lees dan snel verder, want wij hebben voor je de vijf stappen op een rij gezet. Door deze stappen te volgen, wordt het een stuk makkelijker om jouw doelgroep te bereiken en potentiële klanten aan te trekken.

Zet een website op
De eerste stap is het opzetten van een website. Dit is dé plek waar mensen terechtkunnen als ze meer over jou of je bedrijf willen weten. Zorg ervoor dat de website professioneel oogt en up-to-date is, zodat bezoekers meteen een goede indruk krijgen. Veel mensen kunnen binnen enkele uurtjes zelf website maken, waardoor je hier niet zoveel moeite in hoeft te steken.

Activeer je social media kanalen
De tweede stap is het activeren van social media kanalen. Door actief te zijn op social media, laat je zien dat je bedrijf levendig is en openstaat voor contact met klanten en interessanten. Zorg er wel voor dat je niet overal op social media actief bent, maar kies een paar kanalen die bij jouw bedrijf en doelgroep passen. Facebook en LinkedIn zijn hierbij vaak een goede keuze.

Maak relevante content
Nu je een website hebt en social media kanalen hebt geactiveerd, is het tijd om te beginnen met het maken van relevante content. Dit kan in de vorm van blogposts, foto’s, video’s of infographics zijn. Het is belangrijk dat deze content aansluit bij wat je bedrijf doet, zodat bezoekers weten waar ze aan toe zijn. Zorg er ook voor dat de content interessant is en relevant voor jouw doelgroep, want alleen dan zullen mensen hier echt iets aan hebben.

Maak gebruik van SEO
Als je ervoor wilt zorgen dat jouw website goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google, is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van content. SEO staat voor Search Engine Optimization, en hiermee kun je ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt door zoekmachines. Dit doe je onder andere door relevante zoekwoorden toe te passen in de titels en teksten van je website en social media posts.

Promoot je bedrijf offline
Tot slot is het ook belangrijk om niet alleen online, maar ook offline aandacht aan je bedrijf te besteden. Dit kan bijvoorbeeld door je bedrijf te promoten op beurzen of evenementen, maar ook door netwerkbijeenkomsten bij te wonen. Op deze manier kunnen mensen jou en je bedrijf leren kennen, waardoor ze sneller geneigd zullen zijn om met je in zee te gaan. Het is immers een kwestie van een gezonde balans bewaren tussen zowel online als offline jezelf profileren.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Transip. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld