Cor Brandsma, Rob en Desiree de Boer en Fred Harbers. Foto: Petra van den Berg
Cor Brandsma, Rob en Desiree de Boer en Fred Harbers. Foto: Petra van den Berg

Aspergerally ‘rijdt’ tienduizend euro bij elkaar

Sport

ZUTPHEN - Op 21 mei 2022 organiseerden Rotaryclub Zutphen en Rotaryclub Zutphen-Vorden de Aspergerally: een relaxte autorally door de Achterhoek met lunch en asperges eten als afsluiting. Deze rally heeft het doel om geld in te zamelen voor een goed doel. De rally werd uitgezet door Rallywereld en in totaal deden vijfenzestig equipes (bestuurder en navigator) mee.

Afgelopen jaren kwam de opbrengst van de rally ten goede aan Stichting Leergeld. Dit jaar hebben de Rotaryclubs gekozen voor twee goede doelen: Stichting Muziekcentrum Zutphen en Welkóm Werk in Zutphen. Deze organisaties dragen bij aan cultuur, hebben een maatschappelijk karakter en voorzien in een behoefte van lokale bewoners, oud en jong.

De rallyroute voerde naar de voormalige Emmanuelkerk in Zutphen, waar Welkóm Werk haar basis heeft. Hier komen mensen uit de wijk bij elkaar voor koffie, tweedehands spullen, activiteiten of een aanvulling op de wekelijkse boodschappen. De deelnemers van de rally werden ontvangen door Rob de Boer, die uitleg gaf over de activiteiten van Welkóm Werk. Daarna werd op deze locatie de lunch genuttigd.

Op de finishlocatie werden de deelnemers verrast door de jonge muzikanten van ’t Spult (Kleintje Spult). Deze muzikanten krijgen gratis muziekles bij Muziekcentrum Zutphen en speelden enkele nummers uit hun repertoire.

Tienduizend euro
De deelnemers en sponsoren van de Aspergerally brachten tienduizend euro bijeen: 5.000 euro voor elk goed doel. Na afloop van de rally boden beide voorzitters van de Rotaryclubs, de heren Cor Brandsma en Fred Harbers, een symbolische cheque aan zowel Jules Verschure (Muziekcentrum) en Rob de Boer (Welkóm Werk).

Bedankt
Beide Rotaryclubs bedanken alle deelnemers en sponsoren voor hun bijdrage aan de Aspergerally. Sponsoren van de Aspergerally waren onder andere: Qey Invest, Salto Systems, Tenkstation, Zutphen Promotie, Schmidt Medica, Kab acccountants & belastingadviseurs, KDW Makelaardij, DS Smith de Hoop, Heijmans en Dijkman Bouw..

Fred Harbers, Jules Verschure en Cor Brandsma. Foto: Petra van den Berg
’t Kleintje Spult. Foto: Petra van den Berg

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld