Nils Müller en Lilian Marijnissen tijdens de bijeenkomst in de Burgerzaal. Foto: Anouk Pross
Nils Müller en Lilian Marijnissen tijdens de bijeenkomst in de Burgerzaal. Foto: Anouk Pross

Gevulde Burgerzaal steunt Zutphens SP-plan voor verlaging energierekening

Politiek

ZUTPHEN - Bijna honderd mensen zijn afgelopen vrijdag bijeengekomen in de Zutphense Burgerzaal om in actie te komen tegen de hoge energierekening. De SP organiseerde deze avond om met mensen uit Zutphen en omgeving te spreken over de oorzaken van de energiecrisis, de volkspetitie voor het nationaliseren van onze energievoorziening én het lokale SP-plan Zon Voor Allen, om in Zutphen collectief alle daken van zonnepanelen te voorzien.

Ook aanwezig was SP-leider Lilian Marijnissen, zij sprak met de zaal over de oorzaken van en oplossingen voor de energiecrisis. Marijnissen sprak haar steun uit voor Zon Voor Allen en noemde het inspirerend voor de rest van het land. Gemeenteraadslid Gert Müller lichtte het voorstel toe, beantwoordde vragen uit de zaal en proefde veel steun en enthousiasme. Müller: “De steun groeit enorm, ik merk het overal waar ik erover spreek met mensen. Komende maanden gaan we hier volop mee door zodat het plan realiteit wordt en de elektriciteitsrekening van mensen echt naar 0 gaat.”

De avond begon met een gezamenlijke maaltijd in de burgerzaal, bekostigd door de leden van de SP. Niet alleen vanwege de gezelligheid, maar ook om daadwerkelijk iets te betekenen voor mensen die door de hoge kosten niet meer rond kunnen komen. Met ruim veertig mensen was deze maaltijd een warme start van een bijzondere avond.

Drie weken geleden presenteerde de SP Zutphen het plan ‘Zon Voor Allen’. In dit plan staat hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat alle inwoners gratis zonnepanelen krijgen. De beste manier om de energierekening omlaag te brengen en de overgang naar schone energie te versnellen, aldus Müller. Honderden inwoners van Zutphen tekenden al de petitie om het plan te steunen. Dit kan nog steeds via zutphen.sp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld