Afbeelding

Supermarkt

Opinie

Als we de media mogen geloven vinden we boodschappen doen alles behalve leuk. De reclames vliegen ons om de oren om de boodschappen vooral thuis te laten bezorgen. Zeer gemakkelijk en soms zelfs zonder bezorgkosten. De websupers schermen met ‘super snel’, maar ze vergeten dan dat het ook tijd kost om zo’n digitaal boodschappenlijstje samen te stellen en de verplichting om thuis te zijn als de kratjes of boxen worden bezorgd.

Misschien ben ik een uitzondering, maar aan boodschappen doen heb ik helemaal geen hekel. Ik vind het prachtig om een winkel binnen te lopen met een overweldigend assortiment, maar geniet ook van de beperkte keuze bij de discounter. Afgelopen week fietste ik naar de slagerij aan de Weg naar Laren en kwam langs de wijksupermarkt in Noordveen. De laatste keer dat ik daar was stond de naam Coop nog op de gevel. Maar Coop is Plus geworden en daar hoort een nieuw interieur bij. Ik keek mij werkelijk de ogen uit. Wat een prachtige ruime winkel en wat een keuze. Noordveen zal maar wat blij zijn met zo’n winkel.

Maar ook in andere supers kom ik regelmatig. De warmste winkel van Zutphen bevindt zich in de Zuidwijken. Daar zit Albert Heijn van franchisenemer Oosterink. De kleinste AH-winkel in de gemeente, maar de gezelligste van allemaal. Hier vind je nog een ondernemer die met enorm veel liefde de zaak drijft en ook nog eens veelvuldig op de winkelvloer te vinden is. Bernard Oosterink kent de Zuidwijken, de Zuidwijken kent Bernard. Het klinkt klein en kneuterig, maar het geeft een behaaglijk gevoel.

In Warnsveld hebben we de keuze uit Albert Heijn en Lidl. De eerste is een prachtige super, groot en dominant. Het ziet er allemaal keurig uit, maar de warmte ontbreekt. Het is zakelijk, zakelijk en zakelijk. De enige warmte komt van enkele medewerkers die er al meer dan tien jaar werken. Herkenning geeft zo’n winkel smoel.

Zelf ben ik Jumbo-fan en begeef mij vanuit Warnsveld regelmatig naar het winkelcentrum Waterkwartier. De winkel is niet klein, maar ook niet groot. Wat ik nodig heb kan ik daar prima vinden. Wat wil een mens nog meer? En als ik tijd over heb loop ik ook nog even bij de naastgelegen Aldi binnen. Slechts om te neuzen, ik koop er bijna nooit iets.

En binnenkort wordt het helemaal feest. Dan komen de vakanties er weer aan en krijgt mijn uitzonderlijke hobby een vervolg. Niets is zo leuk om rond te snuffelen in die grote hypermarkten in Zuid-Europa. Carrefour, Leclercq en Auchan, ik ken ze allemaal. En dan natuurlijk die enorme Iper La Grande in het Il Leone Shopping Center aan de zuidkant van het Gardameer. Kortom, deze zomer wordt het weer genieten.

Waar anderen de pesthekel aan hebben doe ik met veel plezier: boodschappen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant