Pianoduo Blaak. Foto: Manfred Pollert
Pianoduo Blaak. Foto: Manfred Pollert

Gevierde pianobroers Blaak spelen in de Kapel op ’t Rijsselt

Muziek

EEFDE - Op zaterdagavond 24 september spelen de broers Martijn en Stefan Blaak werken van Beethovens tijdgenoten op de piano. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de kapel op ’t Rijsselt in Eefde. Op het programma staan werken van componisten Schubert en Mozart. Ook staat er een werk van Max Reger geprogrammeerd. Het belooft een avond te worden vol muzikaal genot en visueel spektakel. 

Martijn en Stefan Blaak zijn beiden cum laude afgestudeerd en onder andere gespecialiseerd in het quatre-mains spel. Tijdens het concert in Eefde bespelen ze samen de toetsen van één vleugel. In de kapel klinken de akkoorden van Sonata 358 van Mozart, Sonata ‘Grand Duo’ van Schubert en variaties op een thema van Mozart gecomponeerd door Max Reger. 

De Kapel op ‘t Rijsselt
Het concert zou oorspronkelijk plaatsvinden in juni tijdens het Beethoven Festival. Dat moest gecanceld worden. In goed overleg met de musici vindt het concert, met een iets aangepast programma, alsnog plaats in De Kapel op ’t Rijsselt. 

Het concert wordt georganiseerd door het Beethoven Festival. Kaarten à 22 euro zijn te koop via www.beethoven-festival.nl. Jeugd tot en met 18 jaar betaalt 10 euro. Aanvang concert 20.00 uur. Parkeren is gratis. Mettrayweg 25, Eefde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld