De maakplaats in Wijkcentrum Waterkracht. Foto: PR

De maakplaats in Wijkcentrum Waterkracht. Foto: PR

Maakplaats officieel geopend in Wijkcentrum Waterkracht

Maatschappij

ZUTPHEN - Vrijdag 12 januari vond in Wijkcentrum Waterkracht een feestelijke opening plaats van ‘Maakplaats Waterkracht’. Met koffie en huisgemaakt lekkers uit de keuken van het wijkcentrum werden de geïnteresseerde bezoekers ontvangen, terwijl zij rond konden kijken en door verschillende mensen te woord werden gestaan over het aanbod van deze nieuwe plek in de wijk.

Maakplaats Waterkracht is ingericht als werkplaats waar buurtbewoners en andere makers aan de slag kunnen met hun eigen maakproject. Pottenbakken, schilderen, houtbewerking, linosnede, papierzeven, 3D printen. Er is van alles beschikbaar aan materiaal en gereedschap.

Buurtbewoners die inspiratie zoeken kunnen wekelijks op vrijdagochtend een workshop volgen onder leiding van kunstenaars Tessa Hoevers, Elise Schouman en anderen. Iedere maand staat een nieuw materiaal of techniek centraal, zoals wol, zeefdruk of automaton maken. Afgelopen maanden leverden de eerste proefworkshops al mooi werk van deelnemers op, dat tijdens de opening te bewonderen was.

De gehele maakplaats is zo ingericht dat mensen makkelijk hun eigen weg kunnen vinden tussen alle materialen en gereedschappen. Wie een van de workshops heeft gevolgd, kan tijdens de Open Maakplaats momenten zelfstandig aan de slag met een eigen maakproject. Hiervoor is de maakplaats wekelijks geopend op dinsdagochtend 9.30 tot 12.30 uur en vrijdagmiddag 13.00 tot 16.30 uur. Voor de inrichting van de maakplaats werd dankbaar gebruik gemaakt van de steun van het HJR Fonds en een gulle donatie van Stichting De Zutphense H.A.N.D.

Informatie over het aanbod is te vinden op www.wijkcentrumwaterkracht.nl. Aanmelden voor workshops of de Open Maakplaats kan via post@wijkcentrumwaterkracht.nl.

Maakplaats Waterkracht is onderdeel van Kunstkracht in het Waterkwartier, een samenwerking tussen Muzehof centrum voor de kunsten, Wijkcentrum Waterkracht, Bij de Bieb, Stichting Perspectief en Dat Bolwerck. Kunstkracht in het Waterkwartier wordt gesteund door het VSBfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie en Het Cultuurfonds Gelderland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld