V.l.n.r.: (staand) Wim van de Kamp, Diana Knipmeijer en Tonia Kroezen en (onder) Antonia Peters en Ria Smith. Foto: Remon Bosveld

V.l.n.r.: (staand) Wim van de Kamp, Diana Knipmeijer en Tonia Kroezen en (onder) Antonia Peters en Ria Smith. Foto: Remon Bosveld

Zutphens buurthuis De Uitwijk blijft verbinden met gratis activiteiten

Maatschappij

ZUTPHEN - Buurthuis De Uitwijk, gelegen aan de Brink in Zutphen, wordt gekenmerkt door een enthousiast activiteitenteam, bestaande uit vijf betrokken inwoners van Zutphen. Dit toegewijde team heeft als missie om via de opbrengsten van bingo-evenementen en vrijwillige giften talloze activiteiten te organiseren voor de inwoners van Zutphen.

Een van de activiteiten is de tweemaandelijkse bingoavond, waar deelnemers kans maken op aantrekkelijke prijzen. En in juli dit jaar trakteerde De Uitwijk de gemeenschap op ‘De Uitwijk Danst’, een dansfestijn met diverse dansstijlen en muziek. Op zaterdag 2 september kregen jongeren de kans om radiografisch bestuurbare crawler trucks over een parcours te racen, vergezeld van verfrissende drankjes en lekkernijen.

Jaarlijks trekt de fiets- en scootmobielvierdaagse, met doorgaans zo’n zeventig deelnemers, veel belangstelling en is een groot succes. Het team van De Uitwijk stippelt vier prachtige routes uit, met onderweg gelegenheid voor een drankje en lekkernij. De afsluitende avond wordt opgeluisterd met muziek en een attentie voor de deelnemers om mee naar huis te nemen.

Traditiegetrouw organiseert De Uitwijk elk jaar een levendig Sinterklaasfeest waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen. Dit jaar is het feest gepland op zaterdag 2 december. Daarnaast kunnen kinderen en ouders jaarlijks genieten van een vrolijk Halloweenfeest, ook gratis toegankelijk. Dit jaar wordt er voor het eerst een optocht door de Zuidwijken gehouden, met een dweilorkest en prachtig versierde wagens. De mooiste creaties maken kans op een prijs. Voor degenen die willen deelnemen: verzamel op zaterdag 28 oktober om 18.15 uur bij De Uitwijk, want om 18.30 uur gaat het van start. Deelname is kosteloos.

De activiteiten worden gratis aangeboden, omdat het team van De Uitwijk gelooft dat iedereen, ongeacht de financiële situatie, de mogelijkheid moeten hebben om deel te nemen aan deze festiviteiten.

Achter de schermen van deze evenementen schuilt veel werk, zoals het aanvragen van vergunningen en het genereren van media-aandacht. Het team is vastberaden om elk aspect van de organisatie op de juiste manier te beheren en de geldende regels te volgen. Met volle overtuiging hoopt het team nog vele jaren door te kunnen gaan met hun activiteiten, waarvoor er al tal van plannen in de maak zijn. Het toegewijde team van Buurthuis De Uitwijk bestaat uit Antonia Peters, Diana Knipmeijer, Ria Smith, Tonia Kroezen en Wim van de Kamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld