De inzamelingsactie voor Oekraïne, maart 2022. Foto: PR
De inzamelingsactie voor Oekraïne, maart 2022. Foto: PR

Inzamelingsactie voor Oekraïne

Maatschappij

ZUTPHEN - Acht maanden geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Inmiddels zijn er miljoenen gevluchte Oekraïners en duizenden slachtoffers aan beide kanten. Een oorlog waarvan het einde nog niet in zicht is. De immense schade die de oorlog heeft aangericht in Oekraïne zorgt ervoor dat er veel behoefte is aan materiaal om de huizen en de mensen te verwarmen. Zeker nu we de koude periode ingaan.  De protestantse kerken in Zutphen/Warnsveld en de Rotary Zutphen slaan de handen ineen. Zij willen de Oekraïners de winter door helpen door de komende maanden een aantal acties te organiseren. Dit start met een inzamelingsactie op vrijdag 25 en zaterdag 26 november. 

Daarom is er een dringende behoefte aan warme truien en winterjassen, dekens, warme babykleding en slaapzakjes, zaklampen voorzien van een batterij en kaarsen. Ook thermo-onderkleding en ski-kleding zijn erg welkom. Met het geld dat er via donaties binnenkomt worden er slaapzakken en rolstoelen aangeschaft. Voor een donatie van 50 euro sponsort men al een rolstoel en voor 25 euro een goede slaapzak! 

Inzameling
De goederen kunnen op vrijdag 25 november van 12.00 uur tot 15.00 uur en op zaterdag 26 november van 11.00 uur tot 14.00 uur gebracht worden naar De Eekschuur (Bonendaal 2 in Warnsveld) of De Wijngaard (Wilhelminalaan 3 in Zutphen).

Voor het geven van een gift: NL61 RABO 0376 7008 82, t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente Zutphen, t.b.v. Oekraïne of NL72 ABNA 0486367061 t.n.v. Rotary Zutphen, t.b.v. Oekraïne.

De actiegroep Oekraïne hoopt van harte op ieders steun zodat ze in de maand december met een klein konvooi van ingezamelde goederen naar de Oekraïense stad Lutsk kunnen rijden. In deze stad zijn er contacten met de plaatselijke bevolking. Zij gaan ervoor zorgen dat de goederen bij de mensen terechtkomen die het hard nodig hebben. Dit konvooi kan gerealiseerd worden middels de financiële steun van de Rotaryclub Zutphen en de PKN kerken in Zutphen en Warnsveld. 

Voor vragen kan men mailen naar Cor Brandsma (info@corbrandsma.nl), Ronald Heins (ronaldheins@pknzutphen.nl) of Géke Botter (gekebotter2@gmail.com).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant