Fotocollage van de uitreiking. Foto: PR

Fotocollage van de uitreiking. Foto: PR

Rode taarten invasie op de Houtmarkt

Maatschappij

ZUTPHEN - Normaliter organiseert de Partij van de Arbeid na 4 jaar rode taarten uitdelen een vrijwilligersfeest, maar door de nog geldende coronamaatregelen was dat niet mogelijk. Toch wilde de PvdA de organisaties en/of instellingen nogmaals bedanken voor hun inzet in Zutphen. Vooral om aan te geven dat zonder deze inzet de leefbaarheid, levendigheid en sociale cohesie minder zou zijn. Daarom werden al deze mensen zaterdag 19 februari uitgenodigd om een extra rode taart op te halen op de markt, waar de PvdA met een busje vol taarten en vele partijgenoten aanwezig was.

van 11.00 tot 15.00 uur kwamen ruim 25 organisaties voorbij. Van vrijwilligers van de Zutphens IJsvereniging tot Repair Cafe Zutphen en Warnsveld, van de Roparun-organisatie tot WALHELLEp. De organisaties die zaterdag niet konden, werden vrijdag bezocht. Zoals de Eerste Hulp van het Gelre Ziekenhuis, de straatcoaches, en de vrijwilligers van Sutfene/Sensire en de GGD testlocatie medewerkers.

Zaterdagmiddag kwam Esther Mirjam Sent, de landelijk partijvoorzitter van de PvdA, nog helpen met het uitreiken, nadat ze ‘s ochtends eerst de landelijke aftrap in Den Bosch had verzorgd samen met vele kamerleden en Lillian Ploumen. “Het rode taartenfeest van de Zutphense afdeling is een voorbeeld voor vele PvdA-afdelingen”, aldus Esther Mirjam Sent. 

Frans Manders, raadslid PvdA Zutphen Warnsveld: “We hopen dat de mensen die de rode taart hebben ontvangen, deze blijk van waardering kunnen gebruiken om hun dierbare werk voort te zetten. Samen maken we Zutphen mooier, socialer en krachtiger.”

Esther Mirjam Sent en Jasper Bloem geven Rode Taart aan Hans van Noort van Cornerstone Lighthouse. Foto: PR
Frans Manders geeft een Rode Taart aan de Eerste Hulp van het Gelre Ziekenhuis. Foto: PR
Karin Jeurink geeft een Rode Taart aan Roel van de strooiploegen van de gemeente. Foto: PR
Lieke Roos geeft Rode Taart aan WALHELLEp en Ambacht21. Foto: PR
Tamim geeft een Rode Taart aan de Roparun-organisatie. Foto: PR
Tamim geeft een Rode Taart aan Wijkteam Zuidwijken. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant