Afbeelding

Grijze container

Algemeen

Wat een belachelijk idee om de grijze container af te schaffen. Ik zie mezelf al met een grijze zak met scherven, oud brood en vleesresten en andere viezigheid op de rug naar de hoek van de straat lopen: lekker fris! Of de thuishulp natuurlijk als ik niet meer kan. Die moet het dan maar doen.
En dan op elke hoek van de straat zo’n vuilcontainer, waar het afval vaak naast staat. Hoewel, met een beetje wind is dat zo weg. De ouders met kinderwagens en de rolstoelers zullen U dankbaar zijn. Om van de spelende kinderen maar niet te spreken. Die hebben er weer een obstakel bij naast de op de stoep geparkeerde auto’s.
Moet ik dan ook nog een code onthouden? Goed, ik bel wel weer naar Circulus. Maar goed, ik woon dicht bij de vijver en bij wat bosjes. Net zo ver als de hoek van de straat, dus wat let me? Niet iedereen is milieubewust! Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt?
In plaats van eens per twee weken een vuilniswagen die voorbij komt zie ik elke twee weken vijftig buren langskomen met een grijze zak op de rug. Nee, maar dát is economisch verantwoord.
Je mag wel beginnen met elke papier- en groene container te controleren. Ook als er wat bladen/ bladeren bovenop liggen. Scheelt weer tijd.

H.M. van Duivenbooden
Zutphen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld