<p>Leden van de werkgroep voor de tunnel. Foto: PR</p>

Leden van de werkgroep voor de tunnel. Foto: PR

Omwonenden willen van tunnel samen wat moois maken

ZUTPHEN - De werkgroep Tunnelkunst gaat de tunnel onder de N348 (tussen Emmerikseweg en Bronsbergen) beschilderen. Anneke, bewoonster van de Zuidwijken komt dagelijks langs de tunnel en het viel haar op hoe vervallen en lelijk de grijze met graffiti bespoten muren nu zijn. Dit moet en kan anders, dus is de werkgroep Tunnelkunst opgericht met als doel de tunnel te beschilderen. Dit willen de werkgroep-leden samen met de buurtbewoners gaan doen zodat het niet alleen hun eigen project wordt, maar dat van alle betrokkenen. Ze willen zo ook de sociale veiligheid vergroten en niet te vergeten: een mooi welkom geven aan alle fietsers die vanaf het zuiden Zutphen binnenrijden. Ze vragen Zutphenaren en specifiek de bewoners van de Zuidwijken en Bronsbergen mee te denken en/of zelfs een handje te schilderen.

Hoe kan men meedoen? In mei en juni zijn er inspiratiebijeenkomsten. Hier gaan de leden van de groep samen met wijkbewoners aan de slag met wat Zuidwijken voor hun betekent. Dit doen ze door middel van een activiteit en gesprek. Er is een maximaal aantal deelnemers mogelijk. Kijk voor meer info hierover en aanmelden op https://tunnelkunst.wixsite.com/werkgroep.

Belangstellenden kunnen meedenken over wat er geschilderd kan worden op de tunnel en meedoen aan de ontwerpwedstrijd. Kunstenaar Ingeborg van Dijk zal alle inzendingen bekijken en zo een eindontwerp maken van de tunnel. De vraag aan de deelnemers is hierbij geen hele ontwerpen in te sturen, maar na te denken wat de wijk voor je persoonlijk betekent. Hiervoor zijn op de website verschillende werkvormen gezet (maken van tekeningen, collages, gedichten) dus bekijk die zeker ook voor deelname. Deelnemers wordt vervolgens bij de deelname ook gevraagd even aan te geven of ze uiteindelijk zelf mee willen helpen schilderen. Bij elke wedstrijd valt wat te winnen, zie voor de prijzen en de voorwaarden de website. De deadline is 1 juli.

Hiernaast kan men op verschillende manieren bijdragen: helpen met het voorbewerken van de tunnel; het verkeer regelen; een financiële bijdrage en nog veel meer. Hiervoor is er een wensenlijst opgesteld die eveneens op de website te vinden is.


werkgroeptunnelkunst@gmail.com

tunnelkunst.wixsite.com/werkgroep

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden