Foto: Henk Derksen
Foto: Henk Derksen

Henk Derksen levert graag mooie foto's bij verhalen

Vanaf 2014 ben ik serieus met fotografie bezig. Ik heb veel geleerd van andere Zutphense fotografen en van instructiefilmpjes op YouTube. Regelmatig reportages gemaakt voor Achterhoekfoto.nl en voor De Zonnebloem. Sinds ruim een jaar maak ik bijna wekelijks enkele foto's voor Contact Zutphen/Warnsveld. Vaak komen mijn foto's bij de verhalen van Alize Hillebrink in de krant en dat levert in Contact mooie artikelen op.

Behalve dat ik er trots op ben als ik weer een mooie foto bij een verhaal kan opleveren, levert een opdracht vaak ook een ontmoeting met interessante mensen op. Zoals met mensen die iets bijzonders hebben gedaan en daarvoor een lintje krijgen, of met schrijvers, stadsdichters en vrijwilligers.

De meest bijzondere ontmoeting in 2019 was die met Henk Tennekes. Hij toonde het verband aan tussen de massale bijensterfte en het gebruik van bestrijdingsmiddelen met neonicotinoïden als werkzame bestanddelen. Om een foto te maken bij een veld dat door bestrijdingsmiddelen geel was gekleurd moesten we de stad uit. En Henk is slecht ter been. Vanuit zijn bovenwoning in het centrum van Zutphen gingen we met zijn rolstoel naar mijn auto en toen op zoek naar een geschikt veld. Toen we dat gevonden hadden moest Henk uitstappen en zelfstandig blijven staan, terwijl ik met mijn camera in de weer was. Best wel inspannend voor Henk, maar toen hij eindelijk weer thuis was konden we terugkijken op een geslaagde expeditie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden