Fred Burgers met zijn vrouw en kinderen. Foto: Henk Derksen
Fred Burgers met zijn vrouw en kinderen. Foto: Henk Derksen

Freddy Burgers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Algemeen

ZUTPHEN - Freddy Burgers uit Zutphen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem vrijdagavond 29 november opgespeld door loco-burgemeester Harry Matser. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van AZC waarbij Freddy gehuldigd werd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap.

AZC
De heer Burgers is al 50 jaar lid van AZC en bijna 35 jaar daarvan als vrijwilliger bij de club betrokken. Hij heeft al die jaren heel veel tijd en energie gestoken in de vele activiteiten die er 'achter de schermen' gebeuren. Hij was actief bij het organiseren van feestavonden, interviewde tegenstanders, hielp mee met de aankleding van het jeugdhonk en nog veel meer. Daarnaast is hij de archivaris van de club, hij bezit inmiddels meer dan 100 mappen clubgeschiedenis. Ter ere van het 100-jarig bestaan van AZC in 2018 heeft hij als redacteur gewerkt aan het jubileumboek '100 Jaar voetbalvereniging AZC', dat een groot succes is gebleken. Ook is hij de huisfotograaf van de club en organiseerde fototentoonstellingen over de geschiedenis van AZC. Verder is hij jeugdleider en leider van AZC1 geweest. Hij verzorgde jarenlang het clubblad en de website en was betrokken bij de organisatie van het AZC Voetbalgala.

Stichting Stolpersteine
Naast zijn sportieve vrijwilligersuren is Freddy ook actief geweest in de Stichting Stolpersteine. Zijn vader werd in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd naar Duitsland en heeft daar in verschillende concentratiekampen gezeten. Dit heeft op het leven van zijn vader, en op het leven van Freddy zo'n indruk gemaakt dat dit de aanleiding was om zich in te zetten voor de stichting. Op die manier heeft Freddy zijn vader een mooi eerbetoon kunnen geven. Met behulp van de Stichting Stolpersteine werd dit bekroond met het leggen van een Stolpersteine in Zutphen.

Loco-burgemeester Harry Matsen spelt Freddy Burgers de versierselen op. Foto: Henk Derksen
Fred Burgers tijdens zijn dankwoord. Foto: Henk Derksen
In het midden Fred Burgers tussen zijn vrouw en de loco-burgemeester. Foto: Henk Derksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld