Net achter de IJsseldijk, naast de museumhaven, staat op de Voormars het enig overgebleven huis van weleer. Foto: PR
Net achter de IJsseldijk, naast de museumhaven, staat op de Voormars het enig overgebleven huis van weleer. Foto: PR

Genieten van lekkernijen en muziek bij Villa Vleer

Algemeen

ZUTPHEN - Net achter de IJsseldijk, naast de museumhaven staat op de Voormars het enig overgebleven huis van weleer. Het is de beheerderswoning van de toenmalige gasfabriek en inmiddels als gemeentemonument bestempeld. De huidige bewoners, Karel en An passen er zolang op en stellen hun woonstede in de zomertijd gedeeltelijk open. Zij hebben het huis omgedoopt tot Villa Vleer. De naam verwijst naar de vele vleermuizen kastjes aan de gevel, die er door de gemeente zijn aangehangen. Karel en An hebben een vergunning om er gedurende de zomertijd een kraam te beheren van waaruit allerlei lekkers genuttigd kan worden. "Deze plek is namelijk te mooi om alleen voor onszelf te houden", aldus Karel. "En een must om van hieruit even de uiterwaarden in te lopen en de IJssel te kunnen beleven!".

De eerste week proefdraaien onder tropische omstandigheden is achter de rug. Nu is er nog de hele maand augustus. "Laat maar komen", zegt An terwijl ze een taart uit de oven haalt. "We hebben wat taarten en drankjes kunnen uitproberen en weten inmiddels wel wat we zelf willen en kunnen". Het is volgens An op deze rook- en alcoholvrije plek op de Mars, 'goed verpozen'.

De kraam is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag gaan zij langer door en zijn er van 20.00 tot 22.00 uur muzikanten die de sfeer rond het vuurtje opluisteren. Er wordt dan een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten gevraagd. En iedere vrijdag- en zaterdagmiddag is er laagdrempelig tekenen en schilderen en steenbewerking met Karel.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina 'Villa Vleer'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant