Er zijn aan de rondleiding geen extra kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Foto: PR
Er zijn aan de rondleiding geen extra kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Foto: PR

Leer alles over stinzen in de Overtuin

Algemeen

Speciale rondleiding door stinzenkenner

WARNSVELD - De lente is begonnen en waar kan men dit beter ervaren dan in de Warnsveldse Overtuin. De in 1832 in landschapsstijl aangelegde tuin trekt ieder voorjaar vele bezoekers. Duizenden stinzenplanten, waaronder sneeuwklokjes, krokussen en scilla's staan in bloei en zorgen voor een overweldigende aanblik. De monumentale bomen dragen nog geen blad, waardoor de structuur van de tuin goed te zien is. Op de Opentuindag van 24 maart is er om 14.00 uur een speciale rondleiding door Klaske ten Grotenhuis. Zij is een autoriteit betreffende stinzenplanten en kan daarover veel vertellen. Welke planten zijn er allemaal te zien en wat zijn stinzenplanten nu eigenlijk? Er zijn aan de rondleiding geen extra kosten verbonden, maar na afloop wordt een vrijwillige bijdrage voor het IVN op prijs gesteld.

Na een wandeling door de tuin is het goed toeven in de sfeervolle oude boerderij, tevens galerie. Daar is de expositie 'Nevel & Sneeuw' van Bertje van Delden te zien met winterse landschappen. Op zondag 24 maart is Bertje aanwezig in de galerie. Liefhebbers kunnen ter plaatse een bundel aanschaffen of een verstild winters tafereel uitzoeken. De expositie is nog tot en met 7 april te bezichtigen.

Viooltjesdag
Op 7 april is het ook Viooltjesdag. Naast de verkoop van viooltjes in de tuin, kan er ook viool worden gespeeld. Alle violisten, altviolisten en cellisten zijn welkom om hun muzikale kunsten te komen vertolken. Jong en oud, beginner of gevorderde. Bij goed weer kunnen de muzikanten zelfs op verschillende sfeervolle plekjes in de tuin musiceren. Is het weer wat minder, dan kan men terecht in de galerie.

De openingstijden zijn van 12.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Het terras en de galerie zijn vrij te bezichtigen, voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559 989

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant