Laten ervaren wat dagelijks rijden met elektrische auto inhoudt

Elektrische auto's zijn niet meer weg te denken aan het straatbeeld. De Nederlandse overheid stimuleert het elektrisch rijden financieel en laadpalen zijn inmiddels bijna overal te vinden. "Elektrisch rijden is de nieuwe mobiliteit. Meer bewust zijn van de milieubelasting is een goede zaak, maar ik vind het ook belangrijk dat mensen eerlijk worden voorgelicht over wat elektrisch rijden écht inhoudt", zegt Jan Groot Jebbink.

De eigenaar van Bosch Car Service Groot Jebbink (Vorden en Zutphen) en de autoverhuur Autohopper Groot Jebbink mist in de berichtgeving rond 'auto's met een stekker' nog wel eens de nuance. "Dat we zuinig moeten zijn op onze planeet staat buiten discussie. Het is goed dat we als mobiliteitsbranche met z'n allen werken om de milieubelasting te verminderen."

Zo zijn beide garagebedrijven gecertificeerd als 'Erkend duurzaam'. Wat inhoudt dat in de werkplaatsen van Bosch Car Service Groot Jebbink wordt gestreefd naar minimale belasting van het milieu door het scheiden van de vervangen onderdelen, het opvangen en scheiden van vloeistoffen, en te zorgen voor een schone werkplaats.

Naast de al langer beschikbare Toyota Hybride in de vloot van leenauto's heeft Jan Groot Jebbink heel bewust gekozen om een volledig elektrische Hyundai IONIQ toe te voegen. "In de regio Vorden/Zutphen was voor verhuur nog geen elektrische auto beschikbaar. En daar hebben wij verandering in willen brengen."

Voor ondernemers is e Hyundai IONIQ interessant voor dagbasis of short lease verhuur, vanuit het signaal van duurzaamheid dat met elektrisch rijden wordt gegeven. Ook voor mensen die overwegen om een elektrische auto te kopen, is het huren van de volledige elektrische Hyundai zeer interessant.

"Voor mezelf was een weekeinde elektrisch rijden een eye-opener. Elektrisch rijden is vlot, stil en comfortabel. Het is autorijden next level.", vertelt Jan Groot Jebbink. "Tegelijkertijd vergt elektrisch rijden een nieuwe bewustwording. Je moet actief nadenken over je route en waar en wanneer je de auto aan de lader hangt. Die bewustwording wordt nog onvoldoende belicht. Door onze Hyundai bijvoorbeeld een weekeinde te huren kunnen mensen ervaren hoe het is om dagelijks elektrisch te rijden. We helpen graag mee om het hele verhaal te vertellen."

Wie in januari, februari de Hyundai IONIQ huurt bij Autohopper Groot Jebbink kan deze volledig elektrische auto gratis opladen. De kosten van het laden nemen Jan Groot Jebbink en zijn team voor hun rekening.

Dit artikel wordt u aangeboden door Autobedrijf Groot Jebbink . Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden