Luuk (l) en Gerrit Nikkels in het hart van Restaurant De Pauw, de keuken. Foto: Liesbeth Spaansen
Luuk (l) en Gerrit Nikkels in het hart van Restaurant De Pauw, de keuken. Foto: Liesbeth Spaansen

Restaurant De Pauw blijft in de familie

WARNSVELD – Voor Luuk Nikkels is het nieuwe jaar met een nieuwe uitdaging begonnen. Hij heeft Restaurant De Pauw in Warnsveld overgenomen van zijn oom en eigenaar Gerrit Nikkels, die Kerstmis 2018 voor het laatst achter de tap stond. De aktes werden op 7 januari bij de notaris ondertekend en 9 januari opende Luuk als eigenaar en gastheer de deuren.

Door Liesbeth Spaansen

"Ik ben een horecaman en heb er al 49 horecajaren op zitten," vertelt Gerrit Nikkels. "maar na de brand wilde ik het bedrijf niet meer alleen runnen. Vandaar dat ik mijn neef Luuk had gevraagd om naar Warnsveld te komen."

De vernietigende brand was in april 2017. Het etablissement werd verbouwd en 2 maart 2018 geopend met Luuk Nikkels als mede-eigenaar en gastheer van het restaurant en Gerrit als mede-eigenaar en verantwoordelijke voor de partijen in de grote zaal.

Drie jaar hadden ze afgesproken het samen te doen, waarna Gerrit van zijn pensioen zou gaan genieten en Luuk het dan voort zou zetten. Nu het eerste jaar er bijna op zit, heeft Gerrit zich al teruggetrokken uit de zaak. "Het verschil van twee generaties speelde hierbij een rol. Er zit toch bijna veertig jaar tussen," legt Gerrit uit. "We bleken verschillende ideeën te hebben over het restaurant en de kaart. Ik wil graag een bord met een goed stuk vlees, heerlijke groenten en een aardappeltje en rauwkost erbij."

Luuk knikt bevestigend. "Ik heb een eigen invulling voor het restaurant en dat is anders dan Gerrit gewend is. Ik wil graag een menu in het middel- en hoger segment. Gasten die hier komen, bied ik een avondje uit met een gezellig diner in een ontspannen sfeer. Maandmenu's wisselen met de seizoenen mee. Ze zien er niet alleen mooi uit," lacht Luuk. Ingrediënten blijven afkomstig van de lokale slager en groenteboer. De maand januari staat wild op het menu in februari staan er weer leuke gerechten op zoals een steak tartaar en een piepkuiken.

De keuken is nog steeds het hart van de zaak. "Er zijn gasten die juist een tafel bij de keuken reserveren, zodat ze kunnen zien wat daar gebeurt," vertelt Luuk. "Ze zien dan chef-kok Jarno Hissink aan het werk die hulp heeft van zijn leerlingen Casper en Teun." Het team wordt vanaf 1 maart uitgebreid met kok Aschwin.

Niet alles wordt anders, laat Luuk weten. "De zaal blijft beschikbaar voor feesten, partijen, recepties en borrels en al staat er geen stamppot op de menukaart, we serveren wel stamppotbuffetten voor groepen."

Omdat het restaurant en de zalen van De Pauw na de brand door Gerrit en Luuk samen zijn opgebouwd, zijn verbouwingen niet meer nodig. "Ik wilde eigenlijk graag een witgeschilderde gevel," moet Gerrit nog van het hart. "Maar dat mag niet van de welstandscommissie. Onbegrijpelijk, verderop in de straat zijn de huizen ook geschilderd." Jammer, vindt ook Luuk. "Ik zou het gaaf vinden, mooi strak."

De overdracht is nog niet gevierd. "Ik houd niet van afscheid nemen," laat Gerrit weten. "Maar omdat ik bijna jarig ben, vieren we het in één keer." Meestal weet Gerrit niet wat hij wil voor zijn verjaardag, maar dit jaar wel. "Geef wat je kunt missen. Ik wil een duo fiets met ondersteuning schenken aan Zonneoord, waar mijn zusje Gea woont. Dan kunnen we er samen op uit."


www.depauwwarnsveld.nl

Meer berichten