Inner Journey: Into Manhood – Photo 9 Shaving. August 4, 2018. Copyright Zilveren Camera/Marvel Harris
Inner Journey: Into Manhood – Photo 9 Shaving. August 4, 2018. Copyright Zilveren Camera/Marvel Harris

Zutphense transgender categoriewinnaar Zilveren Camera

Algemeen

ZUTPHEN - De Zutphense fotograaf Marvel Harris (23) is met zijn zelfportretserie over zijn transitie van vrouw tot man uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Documentair Nationaal (alleen serie)' van de Zilveren Camera.

In de indringende zwart-wit fotoserie 'Inner journey: Into Manhood' (innerlijke reis naar mannelijkheid) toont Marvel zich tijdens zijn transitieproces van vrouw naar man en zit zichzelf daarbij bovenop de huid. "Het is een doorlopend project over mijn worsteling met psychische aandoeningen, eigenliefde, zelfacceptatie en over de strijd met mijn genderidentiteit," zegt Marvel over zijn fotoserie.

Marvel begon met het maken van fotografische zelfportretten omdat hij het moeilijk vond met emoties om te gaan en erover te praten, zo zegt hij op zijn website. Hij zegt heel trots en blij te zijn met de prijs.

Samen met vijftien andere categoriewinnaars maakt Marvel kans op het winnen van de Zilveren Camera. Deze wordt op 1 februari door koning Willem-Alexander in Hilversum uitgereikt. Marvel is ook genomineerd voor de Publieksprijs van de Zilveren Camera. Stemmen hiervoor kan nog t/m 24 maart via de site.


zilverencamera.nl/publieksprijs

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant