Werk van Els Lemkes. Foto: PR
Werk van Els Lemkes. Foto: PR (Foto: )

Reliëfs van handgeweven linnen en geometrische werken

EEFDE - Bij Galerie Stijl is van 6 januari tot 18 februari een expositie te zien van Els Lemkes: 'Grafiek in Linnen', reliëfs van handgeweven antiek linnen. Vanaf diezelfde datum tot 8 april zijn geometrische werken op paneel en papier van Roel Rolleman te zien.

Handgeweven antiek linnen uit de Achterhoek is de basis voor het werk van Els Lemkes. Door dit effen linnen te plooien, te vouwen en te stikken, daarna op te spannen, ontstaan er prachtige reliëfs. De werken in kleur ontstaan door op het weefsel acrylverf te laten liggen, daarna aan de achterzijde te stikken in plooien, zodat de kleur verstopt zit. Pas dan na het opspannen van het werk scheurt zij de plooien door en verschijnt tussen de rafels de kleur.

Het werk van Roel Rolleman kenmerkt zich door precisie op grond waarvan hij geometrische vormen en contravormen neerzet, waardoor een spanning in zijn werk ontstaat welke door lijnverbindingen en kleurverhoudingen leiden naar evenwicht en harmonie. Zijn werk is gedisciplineerd. Gemaakt met gevoel voor maat, vorm en kleur-verlopen. De werken op papier zijn uitgevoerd in inkt, met trekpen getekend. De werken op paneel zijn geometrische geschilderd in acryl.

Galerie Stijl, Zutphenseweg 132 in Eefde.


0575 - 474 280

info@galeriestijl.nl

www.galeriestijl.nl

Meer berichten