Zwem mee met de Berkelmarathon. Foto: PR
Zwem mee met de Berkelmarathon. Foto: PR (Foto: )

Zwem mee met de Berkelmarathon tijdens het Berkelfestival

ALMEN - Spring tijdens het Berkelfestival in de meanderende Berkel en zwem mee met de Berkelmarathon op zondag 26 augustus vanaf 13.00 uur in Almen. De Berkelmarathon wordt georganiseerd door de Stichting Gorsselse Zwembaden (SGZ).

Men kan kiezen voor een afstand van 750 of 1400 meter. Inschrijven is mogelijk tot en met 26 augustus 2018, 12:30 uur, aan het loket van Zwembad de Berkel in Almen. Inschrijven op afstand is ook mogelijk. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Kijk voor alle informatie en de starttijden op de website.

De Berkelmarathon is onderdeel van het Berkelfestival: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus 2018. Na afloop van de Berkelmarathon passeren de kanoërs van de Berkel Kanorally het Almense zwembad en koersen zij richting Zutphen. Een stukje mee kanoën? Meld je dan aan via Kanoverhuur Oost, want zij verhuren kano's voor een mooie tocht van Almen naar Zutphen.

Overige activiteiten Almen
Naast deze sportieve uitdagingen op de Berkel zijn er tijdens het Berkelfestival ook tal van andere activiteiten in en om Almen te doen. Zo kun je wandelen door een levensgroot boek of met een ezel langs de Berkel. Ook kun je meevaren met de Berkelschippers en romantiek beleven bij museum STAAL, de Hoofdige Boer en theatermakers Achterhoek. Geniet van het concert Flow into Words in de Hervormde Kerk of van live optredens van de BuBLBL troubadours in theetuin 't Besselink aan de Berkel. Voor kinderen is er een openluchttheater bij Domein Groot Besselink. Honger gekregen van al die leuke activiteiten? Haast je dan naar het zelfgemaakte tiny house van vleesboerderij Hoeve 't Hulshof. Hier geniet je op het terras aan het water van een heerlijke hamburger of halve rookworst en hoor je leuke anekdotes van het leven langs de Berkel.

Berkelfestival 2018
Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud. De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling. De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland. Bekijk welke activiteiten je niet wilt missen op: www.berkelfestival.eu.


www.berkelfestival.eu/berkelmarathon-almen

Meer berichten