De dirigent met één van de deelnemers: Anyta Brouwer. Foto: Sander Grootendorst
De dirigent met één van de deelnemers: Anyta Brouwer. Foto: Sander Grootendorst

Helden van Eefde met veel nieuwe gezichten

Algemeen

EEFDE – Voorafgaand aan het 'Eefdese Songfestival' repeteren de deelnemers wekelijks met Concordia zodat ze optimaal voorbereid op het podium staan. Totaal vijftien deelnemers zullen om de hoogste eer strijden. Dat betekent dat het orkest ook vijftien nummers moet instuderen. De Helden van Eefde speelt zich af op donderdag 31 mei om 20.00 uur in de feesttent bij Het Hart in Eefde.

Elke woensdagavond gaan Jitske Broer (19) en Isa Weultjes (17) trouw naar de repetitie van muziekvereniging Concordia Eefde in Het Hart in Eefde. En nu het weer richting Helden van Eefde gaat zijn Jitske (dwarsfluit) en Isa (saxofoon) helemaal enthousiast. "We zien dat toch als een soort afsluiting van het seizoen en het is geweldig leuk daaraan mee te doen."

Het evenement telt dit jaar heel wat nieuwe gezichten. Zoals de 12-jarige Amy, die het lied 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij gaat brengen. Het zal een lastige worden voor de jury want ook Lianne Poledda die Superstition van Stevie Wonder uitvoert toont zich een dappere deelnemer. Anyta Brouwer draagt met het lied De Verzoening van Frank Boeijen een vrij zwaar onderwerp aan.

En dan is er ook nog Kim Eve. Ze krijgt met het nummer 'Atemlos' het publiek al ritmisch in beweging. Publiek dat tijdens de repetities nog bestaat uit de organisatie, medewerkers van Het Hart, ouders, orkestleden en dirigent Stefan Blaak. Geheel in stijl, met vetkuif, brengt Ralph Nijland het nummer 'Sweet Home Chicago'. Zijn podiumvrees is minder want Ralph is een geoefend zanger. Hij ziet het optreden vol vertrouwen tegemoet.

Voor dirigent Stefan Blaak, opvolger van Jos Pijnappel, is het evenement helemaal nieuw. Stefan vormt samen met zijn broer Martijn een pianoduo, dat veelvuldig optreedt in binnen- en buitenland. "Maar ik ben opgegroeid met blaasorkesten, mijn vader is dirigent en trombonist." Stefan voelt zich thuis in Eefde waar hij ziet hoe belangrijk het sociale aspect is van een muziekvereniging. "Er is een mooie mix van ontspanning en concentratie. Uit ervaring weet ik: is er lol dan gaat de kwaliteit vaak omhoog."


 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant