Voordracht nieuwe burgemeester van Zutphen

Algemeen

Zutphen - Maandagavond 24 oktober, tijdens de openbare raadsvergadering, zal de gemeenteraad bekend maken wie wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zutphen. De voor te dragen kandidaat is de beoogd opvolger van burgemeester Arnold Gerritsen die op 1 februari 2016 met pensioen is gegaan. Het burgemeesterschap van Zutphen wordt momenteel waargenomen door mevrouw Carry Abbenhues.

Voorafgaand aan de openbare raadsvergadering is een besloten raadsvergadering, waarin de gemeenteraad besluit over de voordracht. Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad aan de inwoners gevraagd wat voor een burgemeester zij willen hebben. De uitkomsten van die enquête zijn gebruikt bij het opstellen van het profiel.

Vervolgens heeft de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten voor het burgemeesterschap. Op basis van deze gesprekken doet de vertrouwenscommissie in beslotenheid een aanbeveling aan de gemeenteraad en wordt een besluit genomen.

Na het besluit op maandag 24 oktober 2016 gaat de aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken, die verantwoordelijk is voor de uiteindelijke benoeming van de nieuwe burgemeester. De installatie en beëdiging van de nieuwe burgemeester is voorzien op vrijdagmiddag 23 december 2016.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant