PvdA-kandidaat gemeenteraadslid Arne Bouma reikt de Rode Taart uit aan Jolanda Siebring van afdeling Laarpoort van de Lunette. Foto: PR
PvdA-kandidaat gemeenteraadslid Arne Bouma reikt de Rode Taart uit aan Jolanda Siebring van afdeling Laarpoort van de Lunette. Foto: PR

Rode taart voor zorgmedewerkers De Lunette

Zorg

ZUTPHEN - De Rode Taart van de Partij van de Arbeid (PvdA) is ditmaal uitgereikt aan de zorgmedewerkers van woonzorgcentrum de Lunette aan de Coehoornsingel, onderdeel van zorgorganisatie Sensire.

Jolanda Siebring nam acht Rode Taarten in ontvangst namens haar collega’s, die werden overhandigd door Arne Bouma, kandidaat gemeenteraadslid voor de PvdA voor de verkiezingen in maart. De Zutphense zorgeconoom benadrukte “het belang van waardevolle zorg met liefde en aandacht voor alle bewoners. De ziekenhuiszorg heeft onder een vergrootglas gelegen. Maar de zorg voor de medemens is veel breder dan alleen de IC.”

De emotie is nog steeds voelbaar bij de medewerkers van afdeling Laarpoort. Al bijna twee jaar is het alle hens aan dek, om kwetsbare ouderen met dementie te verzorgen tijdens coronatijd. Een dankbare taak. “De eerste lockdown had de grootste impact,” zegt Jolanda, zonder bezoek en weinig bewegingsvrijheid voor bewoners van De Lunette. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Na de eerste lockdown hebben we het roer omgegooid. De menselijke maat moest terug. Iedereen snakte daarnaar. Daarnaast was het een dagelijkse puzzel om de personeelsbezetting rond te krijgen. De saamhorigheid was en is groot onder de collega’s en men doet graag een stap extra voor elkaar én de cliënten. Dat heeft er mede toe bijgedragen dat de teams nagenoeg intact zijn gebleven.” En ze voegt toe: “Ook zonder corona is het de laatste jaren zwaarder geworden voor het zorgpersoneel. Mensen wonen langer thuis dan vroeger. Iemand met dementie komt pas hier terecht, als het thuis echt niet meer gaat.”

Jasper Bloem, als PvdA fractievoorzitter en lijsttrekker ook aanwezig, toonde “bewondering voor de druk waar het zorgpersoneel mee te maken heeft en dat corona er nog een flinke schep bovenop heeft gedaan.” Daarnaast waren van de PvdA ook aanwezig: PvdA raadsleden Frans Manders en Marjolijn Moester én kandidaat gemeenteraadslid Janny Prent.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant