De winkel van Neleman op de Groenmarkt. Archieffoto

De winkel van Neleman op de Groenmarkt. Archieffoto

Neleman sluit winkel Zutphen en gaat verder online en als groothandel

Economie

ZUTPHEN - Derrick Neleman, oprichter van Neleman, kondigt na bijna 10 jaar de sluiting aan van de winkel op de Groenmarkt in Zutphen. 

Vanuit zijn woonhuis in Leesten begon hij met het bedrijf dat biologische wijn voor een mooiere wereld produceert. Het kenmerkende pand op de Groenmarkt was het eerste officiële verkooppunt van Neleman, maar vanwege het grote aantal verkooppunten en een succesvolle webshop acht Neleman de noodzaak van een eigen winkel minder groot. De focus zal liggen op online verkoop en groothandel, naast het eigen wijnhuis, wijngaarden en de productielocatie in Valencia, Spanje.  De export naar 37 landen waarvan de VS de grootste groeimarkt zijn, vragen steeds meer aandacht. 

Derrick Neleman verdeelt zijn tijd tussen Zutphen en Valencia, waar de hoofdlocaties van Neleman zijn gevestigd. het was al langer de wens om in Zutphen alle activiteiten op één locatie te hebben. Op de Marsweg 58 wordt de nieuwbouwlocatie op dit moment gereed gemaakt, daar verhuizen kantoor (begin maart) en warehouse (iets later) naar toe. Online bestellingen kunnen nog steeds worden afgehaald in het magazijn in Zutphen en in andere winkels, waaronder Stadsslijterij Groenmarkt (op nummer 8) vanaf 2 januari 2024.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld