Foto PR
Foto PR

Vitaminen en antioxidanten voor jouw gezondheid

XInterviews & Achtergrond

De populariteit van het gebruikmaken van supplementen is gedurende de afgelopen tijd in rap tempo toegenomen. Zo gebruikt men vitaminen en antioxidanten om bepaalde gezondheidsklachten tegen te gaan, zoals een verhoogd cholesterol verlagen en het verbeteren van een verminderde weerstand.

Maar wat kan suppletie van vitaminen en antioxidanten nu precies bewerkstelligen? In dit artikel gaan wij in op het nut en de mogelijke voordelen die voortkomen uit het gebruik van de juiste voedingssupplementen.

Suppletie van vitaminen gaat vitaminetekorten tegen

Allereerst kan suppletie van vitaminen eventuele vitaminetekorten tegengaan. Zo hebben veel Nederlanders last van een vitamine D tekort tijdens de wintermaanden. Dit kan resulteren in tal van vitamine D tekort symptomen, zoals vermoeidheid, broze nagels en een verminderde focus. Een tekort aan vitamine D kan logischerwijs middels het juiste dieet voorkomen worden, maar veel mensen nuttigen niet genoeg voedingsmiddelen zoals vette vis en andere vitamine D rijke voedingsmiddelen.

In dat geval kan een vitaminesupplement een goede en effectieve aanvulling op jouw voedingspatroon zijn. Een kwalitatief hoogwaardig supplement met vitaminen kan er immers voor zorgen dat vitaminetekorten verholpen dan wel voorkomen worden. Dit zorgt er veelal op de korte termijn voor dat je jezelf energieker en vitaler voelt. Wanneer er gekeken wordt naar de lange termijn, voorkomt suppletie van de juiste vitaminen ernstigere gezondheidsklachten en symptomen. Denk aan broze botten, plots veel afvallen en een verminderd zicht.

Naast vitamine D tekort symptomen, komen er ook veel gezochtheidsklachten voort uit een tekort aan vitamine B12. Aangezien vitamine B12 hoofdzakelijk in dierlijke producten zit, lopen veganisten een extra groot risico op een B12 tekort. Hen wordt daarom geadviseerd om een vitaminesupplement met B12 te slikken, zodat zij het risico op een mogelijk tekort verlagen.

Ook antioxidanten dragen bij aan jouw gezondheid 

Het moge duidelijk zijn dat vitaminen een belangrijke rol spelen in het waarborgen van een goede gezondheid. Naast vitaminen zijn er antioxidanten die leiden tot een vitaler en gezonder leven. Maar wat zijn antioxidanten nu precies? Welnu, antioxidanten kunnen aangemerkt worden als voedingsstoffen die vrije radicalen in jouw lichaam tegengaan. Vrije radicalen kunnen in jouw lichaam manifesteren wegens tal van factoren, maar ze komen voornamelijk voort uit een verkeerde levensstijl.

Daarbij kun je denken aan roken, alcohol drinken, en veel tijd in ongezonde leefomgevingen doorbrengen. Deze en andere factoren kunnen leiden tot veel vrije radicalen in jouw lichaam. Met als gevolg: Een verminderde weerstand, een verouderde huid en andere symptomen. Gelukkig kunnen supplementen met antioxidanten ervoor zorgen dat deze vrije radicalen bestreden worden. Op die manier wordt een goede gezondheid behouden.

Afgezien van antioxidant supplementen, zijn er voedingsmiddelen die van nature rijk aan antioxidanten zijn. Denk daarbij aan koffie, pure chocolade, bessen en groene thee.

Dit artikel wordt u aangeboden door Supplementen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld