Foto PR
Foto PR

Detox kuur 7 dagen

XInterviews & Achtergrond

Detoxen, oftewel je lichaam reinigen, is een natuurlijk proces binnen je lichaam. Je lichaam probeert zich constant te ontdoen van alle stoffen die er niet horen. De organen die helpen je lichaam te reinigen zijn bijvoorbeeld je lever, nieren en darmen. Een detox kuur van 7 dagen ondersteunt deze organen met het reinigen van je lichaam. Het helpt ze om je lichaam makkelijker te cleansen. 

Je kunt het dus zien als een soort onderhoudsbeurt voor je lichaam met extra ‘schoonmaakmiddelen’ die helpen voor een gezonder lichaam. 

Beste detox kuur 7 dagen

Een detox kuur 7 dagen kan op veel verschillende manieren. Je hebt keuze uit het aantal dagen of soorten sappen. Kijk goed naar wat jouw wensen zijn en vooral wat je wel of niet wil doen tijdens een detox kuur. Denk bijvoorbeeld goed na of je alleen groentesappen wilt of een combinatie van groente- en fruitsappen. 

Maar er zijn ook andere lengtes van detox kuren. Dit kan van een weekend kuren tot aan een detox reis maken zijn. Je hebt genoeg keus in hoelang je wilt detoxen. 

Wil je een detox kuur 7 dagen lang doen en kijken wat voor positieve effecten dit heeft op je lichaam? Houd dan in je achterhoofd wat je lichaam aan kan en wat niet. Zo kun je op een gezonde manier je lichaam reinigen.

Detox kuur voordelen

Ook als je al jarenlang super gezond eet, heeft een detox kuur voordelen voor je lichaam. Dit krijgt rustig de tijd om te resetten, wat zorgt voor nieuwe energie. Dit effect wordt versterkt door de grote hoeveelheden vitaminen, mineralen en antioxidanten in onze sappen. Tijdens een detox kuur van 7 dagen krijg je namelijk de voedingsstoffen van meer dan 21 kilo rauwe, biologische groente, fruit, kruiden, specerijen en zeewier binnen! Het mooiste is dat ze extra makkelijk op te nemen zijn als ze eenmaal met de slowjuicer tot groentesap zijn geperst. Daarom heeft een detox kuur veel voordelen voor je gezondheid.

Onze detox kuur volgen kan onder andere bijdragen aan:

  • een sterkere weerstand
  • meer energie
  • verbeterde spijsvertering
  • een heldere geest
  • een mooiere huid
  • een betere nachtrust
  • een gezonder gewicht

Detox kuur afvallen

Naast dat een detox kuur helpt je lichaam te reinigen en het te ontdoen van gifstoffen, helpt het ook met afvallen. Doordat je maaltijden vervangt door groente- en fruitsappen krijg je minder koolhydraten, vetten en suikers binnen. Een detox kuur zorgt ervoor dat je bewuster wordt van je voeding. Het helpt om in het vervolg makkelijker gezondere keuzes te maken betreft je eten. 

Dit artikel wordt u aangeboden door SAPJE.je. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld