Wethouder Matthijs ten Broeke en koper de heer Boom leggen beide een dakpan. Foto: PR
Wethouder Matthijs ten Broeke en koper de heer Boom leggen beide een dakpan. Foto: PR

Hoogste punt Looër Enk fase 5 bereikt

Wonen

ZUTPHEN - Dinsdag 10 mei was het feest op de bouwplaats van Looër Enk. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Nikkels bouwbedrijf vierden samen met de kopers dat het hoogste punt bereikt is. Met de realisatie van de 37 woningen in fase 5 is dit deelgebied van Leesten-Oost voltooid. Zoals het er nu naar uitziet, vindt de oplevering van de eerste woningen medio september plaats. Naar verwachting zal het hele plan eind van het jaar aan de nieuwe bewoners zijn opgeleverd.

Het gezelschap luisterde in de zon naar het welkomstwoord van verkoopmanager Esther de Jong (BPD), directeur Emiel Nikkels (Nikkels bouwbedrijf) en wethouder Matthijs ten Broeke. Daarna verrichtte de wethouder samen met een koper de officiële handeling. Onder begeleiding van de uitvoerder werd een dakpan gelegd ter illustratie van het bereiken van het hoogste punt. Na afloop werd onder het genot van een drankje en hapje nog lang nagepraat en maakten buren van de gelegenheid gebruik om kennis met elkaar te maken.

Leesten-Oost en Looër Enk
Looër Enk is een deelgebied binnen Leesten-Oost. In de nieuwbouwwijk aan de rand van Zutphen komen in totaal circa 200 nieuwbouwwoningen. Er zijn al aardig wat woningen gebouwd en inmiddels ook al bewoond. De laatste uitbreiding - fase 5 - telt 37 woningen. Het aanbod bestaat uit verschillende typen levensloopbestendige woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond, hoekwoningen en tussenwoningen. Alle woningen zijn intussen verkocht, grotendeels aan Zutphense inwoners.

Sfeerimpressie van feestje ter ere van hoogste punt Looër Enk fase 5. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant