Werk aan de weg. Foto: PR

Werk aan de weg. Foto: PR

Foto: PR

Afsluiting N348 door werkzaamheden tussen Dieren en Zutphen

Vervoer

ZUTPHEN -  Provincie Gelderland voert van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 6 oktober werkzaamheden uit aan de N348 tussen Dieren en Zutphen. Het is voor de werkzaamheden noodzakelijk om de weg af te sluiten vanaf de aansluiting op de N786 (Kanaalweg) in Dieren tot de rotonde met de aansluiting N345 (Kwazenboschweg/ Wapsumsestraat) in Brummen.  

Werkzaamheden
De provincie vervangt het asfalt van de weg tussen Dieren en Zutphen en voert ook enkele maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wordt de snelheid in Spankeren verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur en komt daarbij een bijpassende inrichting van de weg. Bij de zijweg Wilgenpad voor Leuvenheim komt een extra slinger in de weg ter verlaging van de snelheid. Ook in de bebouwde kom van Leuvenheim wordt de weg aangepast zodat verkeer zich beter aan de snelheid houdt.

Omleidingen
De N348 is vanaf maandag 21 augustus tot en met vrijdag 6 oktober 2023 afgesloten. Doorgaand verkeer vanaf Zutphen wordt omgeleid via de N314, N317 en N348 naar Dieren en omgekeerd. Verkeer vanaf de rotonde Brummen Noord wordt omgeleid via de N345, de N789 en de N786 naar Dieren en omgekeerd. Dit is met borden aangegeven. Fietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van het fietspad.

 Voorjaar 2024
Tussen half april 2024 en eind mei 2024 vinden er op dit traject aanvullende werkzaamheden plaats. Ter hoogte van Spankeren wordt de weg opnieuw ingericht en is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de werkzaamheden in twee delen uit te voeren is de weg in totaal minder lang afgesloten.

Kijk op de projectpagina voor de meest gestelde vragen en de actuele projectinformatie: www.gelderland.nl/n348. Hier staat ook binnenkort de verwijzing naar het verkeersbesluit over de wegafsluiting. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld