Afbeelding

Feestelijke opening rondweg De Hoven/ Zutphen

Vervoer

ZUTPHEN - Op 17 december 2022 is de feestelijke opening van de nieuwe rondweg De Hoven (N345). Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Samen met Buurtvereniging De Hoven heeft provincie Gelderland een feestelijk programma daarvoor opgezet op tussen 11.00 een 15.00 uur. Vanaf 22 december 17.00 gaat de nieuwe rondweg open voor verkeer.  In de tussenliggende periode voert de aannemer de laatste afrondende werkzaamheden uit. 

Programma 
Het eerste onderdeel vormt de officiële openingshandeling door gedeputeerde Helga Witje, wethouders Pouwel Inberg (gemeente Brummen) en wethouder Sjoerd Wannet (gemeente Zutphen). Na deze feestelijke openingshandeling kan iedereen te voet, per fiets, step, skeelers, skateboard of rollator de rondweg op. Onder muzikale begeleiding van dweilorkest ’t Spult uit Zutphen is er vervolgens een optocht naar de rotonde Kanonsdijk (circa 850 meter). Daar is taart en koffie voor iedereen en zijn verschillende activiteiten te doen. Zoals skeeleren, skaten, hardlopen, stoepkrijten, in de shovel van de aannemer, op de foto met de kerstman en een kerstbal versieren. Verder zijn er kraampjes waarin verschillende verenigingen zich presenteren. Ook wordt er uitleg gegeven over de aanleg van de weg, tunnel en rotondes. Uiteraard is er gelegenheid om zelf over de hele rondweg te fietsen of te wandelen.

Degenen, die bij de officiële openingshandeling willen zijn, worden om 10.30 uur verwacht bij de ontvangstlocatie op de kruising Baankstraat/ Tondens Enkpad. Vanaf daar vertrekt de stoet naar de openingsplek op de rondweg. Voor kinderen met versierde fietsen is een plek voorin de stoet gereserveerd. 

Skaten en hardlopen
Speciaal voor deze feestelijke opening is er een skatebaan op de rondweg. Skaters uit De Hoven laten bijzondere trucs zien. Ook is er een demonstratie door professionele skaters uit Nijmegen. Vervolgens kunnen kinderen zelf skaten. Alle spullen zijn daarvoor aanwezig. Maar ook eigen skates, skeelers, een bmx fiets zijn welkom met de juiste beschermmiddelen. Er is hulp beschikbaar en begeleiding door andere skaters. Deelname is op eigen risico. Ook is er een hardloopactiviteit voor jeugd (500 meter) en volwassenen (2 - 5 km). Voor deelnemers is een speciale tent waar zij zich kunnen omkleden.

Kom op de fiets
De provincie vraagt iedereen om zoveel mogelijk met de fiets te komen in verband met parkeerruimte. Fietsen kunnen bij de ontvangstlocatie worden neergezet of mee de rondweg op. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren op de nieuwe verbindingsweg (zie kaartje). En van daaruit te voet via de Baankstraat de ontvangstlocatie bereiken. Na afloop kunnen bezoekers bij de rotonde Kanonsdijk de verbindingsweg weer bereiken.

Actuele informatie over de rondweg staat op website www.gelderland.nl/N345-dehoven

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld