Deelnemers fietsen langs de IJssel op weg naar de binnenstad. Foto: Jos Böhmer

Deelnemers fietsen langs de IJssel op weg naar de binnenstad. Foto: Jos Böhmer

Triatlon Zutphen: een sportieve uitdaging voor jong en oud

Sport

ZUTPHEN - Op zondag 1 september vindt de 8ste editie van de Triatlon Zutphen plaats. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd door de Stichting Triatlon Zutphen, die onlangs nog genomineerd werd voor het Zutphense Sport- en Beweeg Gala. De Triatlon Zutphen staat bekend als een laagdrempelige triatlon, ideaal voor recreatieve sporters die willen kennismaken met deze sport. Wat de Triatlon Zutphen uniek maakt, is de centrale locatie in de stad. Deelnemers zwemmen vanuit de Houtwal in de Vispoortgracht, fietsen langs de IJssel en lopen door de historische binnenstad. Hierdoor is het voor toeschouwers extra leuk om de deelnemers aan te moedigen.

De Triatlon Zutphen biedt verschillende afstanden aan die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Deelnemers kunnen individueel meedoen aan de 1/16de of 1/8ste afstand, of zich inschrijven voor de 1/8ste team-estafette. De 1/16de afstand omvat een zwemafstand van 250 meter, een fietstocht van 10 km en een hardlooproute van 2,5 km. Ook jeugd vanaf 10 jaar kan deelnemen aan de 1/16de afstand, terwijl de 1/8ste afstand geschikt is voor deelnemers vanaf 16 jaar. Om triatlon onder de jeugd te promoten, ondersteunt de organisatie een triatlon keuzemodule bij de Eligant. Zeven leerlingen hebben al een gratis startbewijs ontvangen voor de 1/16de triatlon op 1 september.

Zutphense Triatlon Start
Voor sporters die zich willen voorbereiden op een triatlon biedt de organisatie de Zutphense Triatlon Start aan. Dit programma omvat 5 clinics waarin deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op hun eerste triatlon. Tijdens deze clinics trainen ze in groepsverband, waarbij ze niet alleen werken aan hun fitheid, maar ook kennis opdoen over effectief trainen, sportvoeding en zwemmen in open water. De kosten voor de 5 clinics bedragen 25 euro en de eerste clinic start op donderdagavond 25 april. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Thomas Loef: alg2.triatlonzutphen@gmail.com.

Bedrijven-Triatlon
Na het succes van vorig jaar kunnen bedrijven ook dit jaar deelnemen aan de Bedrijven-Triatlon. Met een speciaal inschrijfpakket gaan 10 bedrijventeams in estafettevorm de strijd met elkaar aan. Deelnemende bedrijven kunnen bovendien gratis deelnemen aan de clinics van de Zutphense Triatlon Start. Op de wedstrijddag is er een prijsuitreiking voor de drie snelste teams en wordt er van ieder team een leuke teamfoto gemaakt. Een mooie gelegenheid voor teambuilding!

Inschrijving
De inschrijving voor de Triatlon Zutphen is geopend en kan via de website www.triatlonzutphen.nl. Op de website staat ook een filmverslag van een van de vorige edities ter inspiratie. Geïnteresseerden wordt aangeraden om zich snel in te schrijven, aangezien het deelnemersveld vorig jaar ruim voor de sluitingsdatum vol was.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant