FC Zutphen behaalt overtuigende 5-0 overwinning op PH

Sport

ZUTPHEN - Op zaterdag 6 april stond FC Zutphen tegenover PH in een belangrijke competitiewedstrijd. Hoewel PH onderaan de ranglijst staat, bleek het een uitdagende confrontatie te zijn voor FC Zutphen. De eerste helft verliep traag, met FC Zutphen die moeite had om door de verdediging van PH te breken. Desondanks wist Jesse de Vries in de 10e minuut het eerste doelpunt te scoren na een hoekschop van Nathan Greven.

Na een peptalk in de rust toonde FC Zutphen een geheel andere dynamiek in de tweede helft. Met sneller en nauwkeuriger spel werden talrijke kansen gecreëerd. In de 60e minuut vergrootte Nathan Greven de voorsprong tot 2-0 na een snelle aanval opgezet vanuit de achterhoede. Vervolgens wist invaller Milan Klaver in de 66e minuut te scoren, gevolgd door Jesse de Vries met een hattrick. De verse krachten in het veld, inclusief enkele spelers van de JO-19, bleken een versterking voor FC Zutphen.

Met een solide verdediging hield FC Zutphen PH op afstand gedurende de hele wedstrijd. Het spel eindigde met een indrukwekkende 5-0 overwinning voor FC Zutphen, waarbij Jesse de Vries met zijn hattrick en snelheid uitblonk.

Opstelling: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (Siebe Beuker), Kevin Ooms, David te Slaa, Zidane El Hadouchi (Tijmen Tegelaar), Jesse de Vries, Nathan Greven ()Marnix Marsman), Koen Hulleman (Martijn Zandbergen), Timon Kuiper, Mike Teeuw (Milan Klaver)

De volgende wedstrijd van FC Zutphen zal plaatsvinden op zaterdag 13 april 2024 tegen v.v. Rigtersbleek op het Sportcomplex ’t Meijerink. De club hoopt op de steun van haar supporters.