Be Quick wint overtuigend van De Treffers

Sport

ZUTPHEN - Be Quick had geen moeite om de rode lantaarndrager, De Treffers uit Groesbeek, nog dieper in de put te spelen. Gelukkig konden de blauwwitten vrijwel volledig aantreden en dat lieten zij in het begin ook zien. Binnen 15 minuten stond de thuisclub al met 2-0 voor door doelpunten van clubtopscorer Norsi Güly na goed combinatiespel met linkerspits Noël Lawson. Na deze snelle voorsprong drukte Be Quick niet door. Integendeel zij lieten De Treffers vrij snel terugkomen op 2-1. Een slordigheidje in de verdediging nutte Rick Hofman uit. De bezoekers kregen zelfs kansen op meer, maar het bleef 2-1 tot de rust.

Na de thee kwam Be Quick weer beter uit de startblokken dan De Treffers. In de 56e minuut was het weer Norsi Güly die de marge op twee doelpunten bracht. Het team van trainer/coach Wilbert Hendriks kon geen vuist maken om terug in de wedstrijd te komen. Het aanvalsspel van Be Quick was niet efficiënt genoeg en de combinaties strandden vaak op de zestienmeter. De verdediging van De Treffers bood ruimte genoeg, maar de mogelijkheden om de score uit te breiden liet Be Quick onbenut. Vlak voor tijd kreeg Noël Lawson uiteindelijk wel de vrije doorgang op links en tegen zijn schot was de doelman van De Treffers kansloos (4-1).

Een verdiende en duidelijk overwinning betekende dat Be Quick de koploper JVC Cuijk op drie punten blijft volgen in de strijd om de bovenste plaats. Zaterdag treft Be Quick de nummer drie op de ranglijst, De Paasberg uit Arnhem.